Foto: Shutterstock
Slaidas kājas, gluži tāpat kā plakans vēders un formīga sēžamvieta, ir daudzu sieviešu mērķis. Diemžēl iegūt tādu izskatu, par kādu sapņo, ne vienmēr ir viegli un vienkārši. Fitnesa trenere Eva Dzelme norāda, ka ir daži būtiski nosacījumi, kas palīdz iegūt slaidākas kājas un atgūt formu, ja kādā dzīves posmā tā ir zaudēta.

Viena no būtiskākajām lietām, kas jāņem vērā, ja vēlies, lai kājas un arī citas ķermeņa daļas būtu slaidākas, ir veselīgs uzturs. Dzelme norāda, ka 60 procenti panākumu balstās uzturā. Ir ļoti svarīgi izvairīties no vienkāršajiem ogļhidrātiem un cukuriem – bulciņām, smalkmaizītēm un dažādiem našķiem. Īpaši būtiski šo noteikumu ievērot dienas otrajā pusē, kā arī gadījumos, ja nav paredzēta intensīva fiziskā slodze, kuras laikā uzņemtās kalorijas sadedzināt.

Otrs nosacījums ceļā uz slaidām kājām ir pareiza vingrojumu izvēle. Nekādas smagatlētikas! Vari pildīt pietupienus, izklupienus, skriet vai soļot, ja veselības stāvoklis nav pietiekami labs, lai skrietu, bet nekādā gadījumā necilā svarus un nepārslogo muskuļus! Slodze kājām nedrīkst būt lielāka par tavu svaru. Raugies, lai katru vingrojumu (pietupienu, kāju vēzēšanu un citus) vari izpildīt vismaz 30 reizes. Pietupienu laikā skaties, lai dibens virzītos atpakaļ, celis nebūtu tālāk par pirkstgalu un augšstilbi nebūtu pārāk saspringuši. Ja dažu vingrojumu laikā vēlies izmantot atsvarus, raugies, lai tie nav smagāki par trīs kilogramiem.

Trešais nosacījums ir izstaipīšanās pēc fiziskas slodzes. To nedrīkst aizmirst, ja vēlies, lai muskuļiem būtu slaida un pievilcīga forma. Izstaipīšanās palīdz atslābināt saspringušās vietas un nāk par labu ne tikai izskatam, bet arī pašsajūtai un veselībai. Ja jūti, ka muskulis kādā vietā ir savilkts vai sasprindzis, droši papliķē pa to vai izmasē saspringušo vietu, lai tā atslābtu.

Tagad, kad zini, kam pievērst uzmanību, piedāvājam iepazīties ar rakstiem, kas var palīdzēt iegūt slaidākas kājas un stingrākus augšstilbus. Tev noteikti noderēs vingrojumu komplekss visam ķermenim, kā arī ieteikumi tieši kāju tonizēšanai un sevis motivēšanai, lai sportam neatmestu ar roku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!