Foto: Shutterstock
Dažām no mums piecelšanās ir process, kas neizraisa sevišķas emocijas, bet citām katrs rīts ir elles mokas, kurās uzdodam sev eksistenciālos jautājumus – kāpēc es ceļos un kur es eju? Ja piederi otrajai grupai, tev noteikti noderēs kāds no šiem padomiem.

Vienkāršākais veids, lai agrāk pieceltos un dienu padarītu garāku, ir piespiest sevi celties 15 minūtes agrāk un piestrādāt pie galvenās prioritātes – pilnveidot un saplānot savu dienu. Izklausās vienkārši, vai ne? Tomēr tas ir tikai teorētiski, jo haosā un straujajā ikdienas ritmā tas bieži vien ir ļoti grūti. Bet to ir vieglāk panākt, izmantojot metodi "10-3-2-1-0". Tu būsi labi atpūtusies un visur nokļūsi laikā, vēsta "Huffingtonpost".

Šī sistēma palīdzēs tev laicīgi doties gulēt, kārtīgi izgulēties un pamosties nākamajā rītā možai un gatavai doties dienas gaitās. Lūk, kā tā izskatās:

10 stundas pirms miega – nekāda kofeīna;
3 stundas pirms miega – neēst un nelietot alkoholu;
2 stundas pirms miega – pārtraukt strādāšanu;
1 stundu pirms miega – izslēdz visas ierīces (datoru, televizoru, telefonu);
0 stundas pirms miega – tieši tik reizes tev no rīta būs jānospiež modinātājs.

Bet, ja nu gadījumā "10-3-2-1-0" metode nestrādā, un vienalga tavs lielākais ienaidnieks ir modinātājs, izmēģini šos pāris vienkāršos padomus, lai doma par celšanos nešķistu tik šķebinoša.

Foto: Shutterstock

Pavaicā sev, kāpēc tev vispār šodien būtu jāpieceļas no gultas agrāk. Atrodi iemeslu, kas motivēja tevi apsvērt domu par agrāku celšanos iepriekšējās dienas vakarā, un saproti kur tas ir palicis. Ja motīvs ir bijis gana spēcīgs, tad, to atgādinot sev, izraušanās no siltās guļvietas būs nedaudz vieglāka.

Ielaid dzīvnieku istabā! Kaķi un it īpaši suņi ir vislabākie "dzīvie" modinātāji – viņi ir skaļi, uzmanību pieprasoši, nenogurdināmi un gatavi uz visu, lai tu pieceltos un viņus pabarot. Atceries tikai, dzīvnieks nav vainīgs, ka neesi izgulējies, viņš tikai palīdz tev piecelties.

Nenovieto modinātāju rokas stiepiena attālumā, vislabāk tik tālu, lai tu būtu spiesta izkāpt no gultas. Ja modinātāja dēļ būsi jau piecēlusies vertikālā stāvoklī, iespēja, ka atgriezīsies saldā miegā, būs daudz reižu mazāka. Arī melodijai ir nozīme, ja izvēlēsies sev mīļu, melanholisku dziesmu, pastāv risks, ka turpināsi čučēt, tikai šoreiz mūzikas pavadījumā, bet ja izvēlētais signāls griezīs ausīs un liks matiem celties stāvus, noteikti darīsi visu, lai pretīgo skaņu izslēgtu.

Atalgo sevi! Pirms atkal atliec modinātāju, padomā, kas būs tās jaukās lietas, kas sagaida tevi, kad izkāpsi no gultas. Vai tā būtu silta kafijas krūze, gardas brokastis, jestra mūzika vai varbūt kāds skaists apģērba gabals, jebkas, kas iepriecina, būs tā vērts, lai mestos iekšā jaunajā dienā ar smaidu uz lūpām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!