Foto: PantherMedia/Scanpix
Atrast sev piemērotu krūšturi ir vesela māksla. Veļas veikali vai plīst no sortimenta pārbagātības, bet ko nopirkt - nav.... Nereti nākas samierināties ar to, ko izdodas nopirkt. Citreiz ir tā, ka sievietes mēdz pirkt veļu, kas vienkārši ir ļoti skaista, bet, iespējams, ne sevišķi piemērota. Taču jāņem vērā, ka nepareizi piemeklēts krūšturis var būt ne tikai neērts, bet arī veselību apdraudošs.

1. Krūšturis karājas, "žmiedz". Krūšturis nedrīkst būt pārāk brīvs, jo tā funkcijas tomēr paredz krūšu saturēšanu un balstīšanu. Tāpat krūšturis nedrīkst nekādā gadījumā spiest un griezties miesās. Ideālais variants - piegulošs krūšturis, kas nerada diskomfortu.

2. Krūštura lencītes spiežas iekšā plecos. Sevišķi jāuzmanās miesās kuplākām sievietēm. Šauras lencītes šādām sievietēm labāk neizvēlēties. Lences var nodarīt sāpes, izstaipīties, pārplīst, griezties plecos. Apaļīgiem pleciem der izvēlēties krūšturi ar platām lencēm.

3. Nepatīkams diskomforts padusēs. Tā ir zīme, ka ar steigu ir jāizvēlas cits krūšturis. Visticamāk - tas jums ir nepiemērots krūšturī iešūto metālisko jeb plastmasas "kauliņu/ stīpiņu" dēļ. Iespējams, šis vienkārši nav pareizais krūštura izmērs. Katrā ziņā, lai cik jaunais krūšturis arī nebūtu skaists - tas jāliek nost, citādi diskomforts padušu zonā kļūs neciešams.

4. Pārāk šaura krūštura "bļodiņa". Jutīgais krūšu dziedzeru apvidus viennozīmīgi cietīs visas dienas garumā, jo krūtīs būs traucēta asins apgāde. Izvairieties no ļoti apspīlētiem un šauriem krūštura kausiņiem.

5. Nepiemērots materiāls. Ne katrai ir iespēja iegādāties dārgu, augstas kvalitātes un laba auduma izstrādājumu. Bet atcerieties, ka lēts "neelpojošs" audums var izraisīt alerģiju, durstīt ķermeni un izraisīt kairinājumu.

6. Muguras sāpes. Nepareizi izvēlēts krūšturis var izraisīt pat īstas muguras sāpes. Ja pamanāt, ka plecu un muguras muskuļi ir neparasti saspringti - ir vērts uz laiku nomainīt krūšturi.

7. "Krūtis vairākos stāvos". Uzvelciet jaciņu. Ja jūsu krūtis zem jaciņas sadalās it kā vairākos "stāvos", tas nozīmē, ka krūšturis ir jums par mazu, pat ja citādi tas liekas gana ērts. Ja jums patīk krūšu forma zem jaciņas - tās ir līdzenas - tātad krūšturis jums der.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!