“Esmu sieviete bez īpašiem aizspriedumiem, tomēr nav patīkami, ka pēc romantiski pavadītas nakts puisis - lai gan mīļi, bet ar manāmu izbrīnu paziņo - nu gan tu krāci. Vai nav kādi veidi, kā šo problēmu novērst?”

Jautājums: Mana problēma, šķiet, ir samērā smieklīga, tomēr bieži vien mani pārņem neērtības sajūta. Šī problēma ir krākšana. Laikam tā jau nav nekāda lielā nelaime, tomēr pie mums ir pieņemts domāt, ka sievietes nevemj, viņas nemoka gāzes un viņas arī nekrāc.

Esmu sieviete bez īpašiem aizspriedumiem, tomēr nav patīkami, ka pēc romantiski pavadītas nakts puisis - lai gan mīļi, bet ar manāmu izbrīnu paziņo - nu gan tu krāci. Personīgi man tas ir nepatīkami. Vai nav kādi veidi, kā šo problēmu novērst? Man nav bijušas deguna traumas un arī citas manas ģimenes sievietes krāc, tomēr negribētu tā vienkārši samierināties ar šo problēmu. Ko darīt?

Atbilde: Ļoti žēl, bet baidos, ka pasaulē vēl nav izdomāts universāls līdzeklis pret krākšanu. Mēģini sadzīvot ar to, uztver to ar humoru, un ceru, ka Tavs draugs arī izturēsies pret šo problēmu saprotoši.

Jautājums: Ja sievietei ir mazas krūtis, Jūs iesakāt griezties pie ķirurga. To var darīt, ja dzīvojat Rīgā. Ko lai iesāk tās, kuru mājas ir Daugavpils?

Atbilde: Ja Daugavpilī nav plastiskā ķirurga un problēma Tevi patiešām satrauc, es ieteiktu doties uz Rīgu. Plastiskie ķirurgi praktizē privāti. Tālruņu numurus un adreses varētu meklēt Biznesa tālruņu katalogā.

Jautājums: Gribētu uzzināt, kur man griezties lai atrisinātu šādu problēmu. Man ir 48 gadi. Mēnešreizes man ir gandrīz 3 nedēļas, "atelpa" tikai nedēļu. Cik esmu gājusi pie ārsta (nu jau gandrīz katru mēnesi) atbilde ir bijusi, ka viss ir normāli. Lietoju zāles - asins recēšanas novēršanai. Kur es varētu griezties, lai tiktu galā ar šo problēmu?

Atbilde: Tavu problēmu var atrisināt zinošs ārsts. Tikai lietojot asins recēšanas zāles Tava problēma neatrisināsies. Nepieciešama papildus izmeklēšana, asiņošanas iemesla konstatēšana un novēršana, šādi var izpausties iekaisuma problēmas, kā arī nopietnas saslimšanas, tai skaitā – onkoloģiskās.

Ar cieņu ārstes ginekoloģes Ilze Lieljure un Vēsma Kalviņa.

DELFI pateicas par sadarbību Latvijas Ģimenes Centra ārstiem. Kādi jautājumi par sievietes veselību Tevi satrauc? Raksti uz e-pasta adresi sieviete@delfi.lv, un mēģināsim rast atbildi kopā.

Latvijas Ģimenes Centra adrese: Rīga, Kaņiera 10a. Tālruņi reģistratūrā: 7132165 un 7132164.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!