Nav vajadzīga degvielas krīze, lai apstādinātu satiksmi - to var panākt arī vērienīga modes skate. 23. septembra vakarā īru modists Filips Trīsijs pulcināja skatītājus uz savu modes šovu, apstādinot kustību Londonas galvenajās ielās.
“Trakais cepurnieks” par skatuvi savam modes šovam, kas notika Londonas
Fashion Week
pirmās dienas vakarā, bija izvēlējies krāšņo un naktī spoži izgaismoto Oldbondstrītas apkārtni, ārpusē pie slavenās juvelieru impērijas
Tiffany & Co
!

Cepuru meistars Filips Trīsijs (Philip Treacy) vienmēr sagatavo teatrālu modes skati, un arī šoreiz tā bija iespaidīga izrāde. Trīsija modeles rindām vien uz norises vietu atveda šoferi švītīgos limuzīnos, starp kuriem bija gan sportiskie Lamborghini, gan apburoši greznie Bentley.

Izkāpjot no limuzīniem, modelēm mugurā bija Entonija Praisa (Anthony Price) tērpi, kurus krāšņi papildināja Trīsija raksturīgās galvas rotas. Kā negaidīts pārsteigums bija cepuru krāsas, kas mirdzēja kā dārgakmeņi – no koši sārtai līdz pat safīrzilai.

Uz slavenāko modeļu – Irīnas O’Konoras un Džodijas Kidas – galvām drīzāk bija skulptūrām līdzīgi mākslinieciski veidojumi, nevis cepures, savukārt primabalerīna Dārsija Basela defilēja ar koķetu plūmjkrāsas cepuri.

Taču īstā pasākuma zvaigzne bija modele – dziedātāja Greisa Džonsa, kura dizainerim nozaga skatītāju un fotogrāfu uzmanību. Ierazdamās spīdīgā melnā, garā limuzīnā, pašpārliecinātā ekshibicioniste uzrāpās uz mašīnas jumta un uzstājās fotokameru priekšā ar zeltainu un vizuļiem rotātu cilindru galvā.

Skatītāji bija sajūsmā par šādu gājienu! Labāku finālu šai pompozajai 2001. gada pavasara cepuru modes skatei būtu grūti iedomāties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!