Foto: Shutterstock
Rūpējoties par organisma kopējo veselības stāvokli, vērts domāt ne tikai par mūsu, bet arī nākamo paaudžu dzīves ilgumu un tā kvalitāti. To savukārt, kā zināms, jau kopš agras bērnības nosaka ne tikai iedzimtība, bet arī mūsu dzīvesveids un ikdienas paradumi.

Protams, ikviens vecāks savai atvasei vēl tikai to labāko, taču steidzīgajā ikdienas ritmā ne vienmēr izdodas ievērot visus veselīga dzīvesveida priekšnoteikumus, nereti sagrēkojot vai nu ar pārmēru mazkustīgu ikdienu, vai neveselīgām maltītēm.

Šai sakarā ar vērtīgiem padomiem, kā ikdienu un ar ģimeni kopā pavadīto laiku padarīt veselīgāku un kvalitatīvāku, klajā nācis portāls health.com, piedāvājot noderīgas un viegli realizējamas idejas jūsu ikdienas dažādošanai.

Pēc iespējas vairāk laika pavadiet dabā

Foto: Shutterstock

Vismaz reizi nedēļā, kopā pavadot brīvdienas, dodieties pie dabas. Vasarā apmeklējiet pludmali un peldiet, ziemā dodieties slēpot, savukārt pavasarī un rudenī brauciet ar velosipēdu, dienu noslēdzot ar pikniku un veselīgām uzkodām. Svaigais gaiss, fiziskā slodze un kopā pavadītais laiks garantēs lielisku pašsajūtu un noskaņojumu, kā arī kopā būšanas prieku!

Velomaršruta idejas izbraucienam Vidzemē meklē šeit.

Apmeklējiet kopīgas sporta nodarbības

Foto: Shutterstock

Vairums fitnesa klubu, kā arī aktīva dzīvesveida centru piedāvā nodarbības gan māmiņām un mazuļiem, gan visai ģimenei kopā. Izmēģiniet jogu, aerobiku vai kādu sporta veidu, tā sadedzinot kalorijas, nodarbinot ķermeni un gūstot vajadzīgo tonusu. Kā atzīst jomas profesionāļi, fizisko aktivitāšu veikšana kopā ar bērniem tavām atvasēm jau bērnībā ieaudzinās prieku un patiku nodarboties ar sportu – izmantojiet šo iespēju, tā atsvaidzinot savu ikdienu un gūstot jaunu, interesantu un noderīgu pieredzi!

Izvērtējiet mājokļa iekārtojumu un pielāgojiet to savām vajadzībām

Foto: Shutterstock

Kā izskatās istaba, kurā visi kopā pavadiet lielāko daļu laika? Izvērtējiet, vai jūsu mājoklis ir veselīgam un aktīvam dzīvesveidam draudzīgs! Nereti dzīvojamās istabas tiek padarītas par īstu slinkuma paradīzi! Ērts dīvāns, video spēļu konsoles, televizors un DVD atskaņotājs, tik ierastais žurnālu galdiņš, uz kura turklāt novietots trauks ar saldumiem… Un nekā, kas pamudinātu dzīvot veselīgāk un aktīvāk!

Lai to mainītu, ērti aizsniedzamā vietā noliec vingrošanas bumbu un jogas paklājiņu, savukārt DVD plauktā noglabā kādu jogas video, savukārt konfekšu trauka saturu nomaini pret žāvētiem augļiem un riekstiem!

Padariet mājsaimniecības pienākumus jautrākus

Foto: Shutterstock

Tā vietā, lai strikti noteiktu, kādi mājsaimniecības pienākumi katram bērnam jāpaveic, tīriet mājokli kopā, cenšoties visu paveikt pēc iespējas operatīvāk, lai nākamreiz šo "rekordu" labotu! Tāpat tīrīšanas darbu laikā klausieties mūziku, izbaudot arī dziedāšanas un dejošanas priekus, ja noskaņojums ir atbilstošs, un, vedot pastaigā suni, izvēlieties ierastā apļa vietā, ko veicat tuvējā pagalmā, izmēģināt skrituļslidas vai doties nelielā skrējienā!

Plānojiet maltītes kopīgi un arī ēdienreizes baudiet viens otra sabiedrībā

Foto: Shutterstock

Pētījumos atklāts, ka ģimenes, kas maltītes ietur kopā, dzīvo veselīgāk, izvēloties ne tikai veselībai draudzīgākus produktus, bet arī kustoties vairāk un jūtoties labāk. Ja pēc grūtniecības vēlies zaudēt kādu lieko kilogramu vai vienkārši ieviest jaunus paradumus jūsu ģimenes dzīvē, vismaz reizi dienā sapulcini tuviniekus uz kopīgu maltīti, kas, starp citu, stiprinās arī jūsu ģimeniskās saites.

Tāpat par kopīgu piedzīvojumu padari arī iepirkšanos un ēst gatavošanu, ja iespējams, uz veikalu dodoties kopā ar bērniem un ļaujot viņiem palīdzēt arī maltītes tapšanā!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!