Foto: Shutterstock
Iespējams, esi dzirdējusi par porcijas lieluma noteikšanu, optimālajiem produktu daudzumiem izmantojot plaukstu. Lai kliedētu neskaidrības un veicinātu sabalansēta uztura uzņemšanu, piedāvājam goodhousekeeping.com sagatavoto špikeri, kas atvieglos ēdiena "mērīšanu".

Olbaltumvielām – sauja

Lielākajai daļai produktu, kas satur olbaltumvielas – gaļai, zivīm, Tofu sieram un citiem produktiem - vienā porcijā nevajadzētu pārsniegt apjomu, kas iekļaujas tavā saujā.

Taukiem – īkšķis

Savukārt produktuem, kas galvenokārt satur taukus – piemēram, sieram – vajadzētu būt tādā apjomā kā tavs īkšķis. Izņēmums ir rieksti, ko vienā maltītē drīkstam notiesāt divu ēdamkarošu apjomā, ja nevēlamies uzņemt pārāk ddaudz kaloriju un tauku ar vienu našķošanās reizi.

Graudaugiem un augļiem – dūre

Ēdot augļus, maizi, rīsus, griķus, putraimus un citus graudaugu produktus, to daudzumam nevajadzētu būt lielākam par tavu dūri, kas ir apmēram tenisa bumbiņas lielumā.

Dārzeņiem – plauksta ar izstieptiem pirkstiem

Savukārt, ēdot dārzeņus, vari pārlieku nesatraukties par porcijas apjomu – tos drīksti ēst tik daudz, cik liela ir tava plauksta ar plati izstieptiem pirkstiem, iesaka uztura speciālisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!