Foto: Shutterstock

Rīgas pilsētas tiesa piespriedusi pusotru gadu ilgu nosacītu cietumsodu kādam vīrietim, kurš pērn 9. janvārī trolejbusā sāka lamāties un grūstīt citus pasažierus, draudot tos piekaut, lasāms publiski pieejamajā anonimizētajā tiesas spriedumā.

Tajā norādīts, ka konflikts noticis no pulksten 17.03 līdz pulksten 17.05. Šajā laika posmā iereibušais vīrietis ieraudzījis kādu viņam nepazīstamu vīrieti, kurš ar kādu paziņu sarunājies angļu valodā.

Huligānisku motīvu vadīts, ignorējot uzvedības normas un paužot nacionālo nesaticību, vīrietis sāka krieviski lamāties un traucēt cietušā mieru. Piemēram, viņš krieviski norādīja, ka "latiši, pi***i", kā arī "p***i dam, očkarik". Tādējādi aizvainojot latviešus un briļļu nēsātājus.

Turpinot savas noziedzīgās darbības, vīrietis mēģināja cietušo izaicināt uz kautiņu, kā arī divas reizes iespēra cietušajam krūšu kurvja rajonā. Pēc tam vīrietis pameta trolejbusu, bet cietušais viņam sekoja, lai viņu aizturētu un nodotu Rīgas pašvaldības policijas darbiniekiem.

Bez nosacītā cietumsoda vīrietim arī noteikts pārbaudes laiks uz diviem gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!