Foto: Kārlis Dambrāns/DELFI

Vai Rīgas Centrāltirgū nedrīkst fotografēt? Šāds jautājuma radās profesionālam fotogrāfam – iemūžinot paviljonus, apsargi pieskrēja un mēģināja sist pa fotoaparātu, vēsta raidījums "360TV Ziņneši".

Eksperimenta nolūkos "360TV Ziņneši" kopā ar šo fotogrāfu devās uz Centrāltirgu pārbaudīt, kā tad ir – drīkst vai nedrīkst, vai viņi piedzīvos apsargu uzbrukumu?

Raidījums ziņo, ka profesionāls fotogrāfs dalījies sašutumā par to, ka Centrāltirgū nedrīkst fotografēt bez saskaņotas atļaujas. Rīgas Centrāltirgus ir īpašs ar to, ka Eiropā tas ir vienīgais ar tādiem angāriem, tāpēc nav brīnums, ka jebkurš tūrists gribētu iemūžināt šo skaistumu. Bet vai to ļaus centrāltirgus apsargi – raidījums to devās noskaidrot.

Pagāja tieši divas minūtes un četras sekundes kopš fotogrāfiju uzņemšanas brīža, kad pie raidījuma pienāca apsargs, norādot, ka nedrīkst filmēt, ja nav atbilstošas atļaujas. Savukārt, ja tirgus administrācijas izsniegtas atļaujas nav, tad drīkst filmēt ar mobilo telefonu.

"Te rodas absurda situācija – mūsdienās ar telefonu var uzņemt vienlīdz izcilas fotogrāfijas kā ar profesionālo kameru. Un, ja kādam būtu ļauni nolūki, visticamāk, attēlus iegūtu tieši ar mobilo telefonu, lai lieki nepiesaistītu uzmanību. Jautājums gan ir – kāpēc nedrīkst fotografēt, ja tas ir vienkāršs tirgus? Atbildi meklē video," sižetu noskatīties skubina raidījuma veidotāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!