Foto: LETA

Jelgavas novada domes priekšsēdētājs Madars Lasmanis (LA), kura krēsls sašūpojās pēc pagājušajā nedēļā publiskotā video ar viņa dalību domes komisijas sēdē, deklarējis 12 amatus, deviņus transportlīdzekļus, kā arī 10 000 eiro skaidras naudas uzkrājumu, bezskaidras naudas uzkrājumu, kā arī vairākus klasiskos spēkratus, liecina viņa Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Publiskojamo datu bāzē pieejamā deklarācija par 2022. gadu.

Lasmanis Jelgavas novada domes priekšsēža amatā tika ievēlēts 2022. gada 19. janvārī. Pirms tam viņš bija toreizējā vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Artūra Toma Pleša (AP) padomnieks pašvaldību un reģionālās attīstības jautājumos.

Valsts amatpersonām deklarāciju iesniegšanas termiņš šogad ir 2. aprīlis. No 54 783 valsts amatpersonām, kam jāsniedz kārtējā valsts amatpersonu deklarācija par 2023. gadu, līdz 22. martam to bija izdarījušas 31 923 amatpersonas, bet deklarāciju vēl nebija iesniegušas 22 860 amatpersonas, portāls "Delfi" uzzināja VID.

Lasmaņa deklarācija par 2023. gadu VID Publiskojamo datu bāzē vēl nav redzama.

Kā liecina valsts amatpersonas deklarācija, ko Lasmanis pērnā gada marta beigās iesniedzis kā Jelgavas novada pašvaldības priekšsēdētājs, viņš 2022. gadā bijis gan Pleša padomnieks, gan Jelgavas novada domes deputāts, gan arī darbojies "Jūrmalas ostas pārvaldē”, bijis ostas valdes loceklis Saulkrastu novada pašvaldībā.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!