Foto: LETA

No Nacionālās apvienības (NA) saraksta Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās startējošais Ansis Pūpols stāsies Daces Melbārdes (JV) vietā Eiropas Parlamentā (EP), viņai noliekot mandātu priekšlaicīgi.

Melbārde noslēdza darbu pašreizējā EP sasaukumā, jo pievienojās ārlietu ministres Baibas Bražes (JV) komandai, kļūstot par Ārlietu ministrijas parlamentāro sekretāri.

Politiķe EP tika ievēlēta 2019. gada vēlēšanās vēl no NA saraksta, kur aiz viņas palika Saeimas deputāts Edvīns Šnore un Pūpols. Šogad EP vēlēšanās Melbārde kandidē no "Jaunās vienotības" saraksta ar piekto numuru.

Šnore pauda, ka Melbārdes vietu EP neieņems, jo pats tagad kandidē uz EP un novērtēs, ja viņam būs dots tautas mandāts EP vēlēšanās pēc mēneša.

Pūpols pauda, ka viņam ir daudz plānu, darbu maijā un jūnijā, virkne filmu projektu. Sociālajos tīklos Pūpols norāda, ka, parunājot ar projektu kolēģiem, nolemts, ka nākamo pāris mēnešu atalgojums EP "lieti noderēs filmēšanas tehnikas iegādei". "Mums kā reizi vajadzīgs jauns Nikons ar 8k filmēšanas opciju un droniņš, kas klusu pietuvinātos blēžu objektiem," pauž topošais EP deputāts.

Esošais sasaukums darbu beigs 15. jūlijā. EP vēlēšanas Latvijā notiks 8. jūnijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!