Trešdien, 16. oktobrī Rīgas ostā ierodas nākamā Amerikas Savienoto valstu (ASV) operācijas "Atlantic Resolve" rotācija – karavīri un bruņutehnika, lai dotos pildīt dienesta pienākumus Lietuvā. Militārās tehnikas – tanku "M1A2 Abrams", kājnieku kaujas mašīnu "M3 Bradley" un ekipējuma – izkraušanai no kuģa un novietošanai tālākai transportēšanai bija iespējams sekot tiešraidē portālā "Delfi".

ASV karavīri, ekipējums un bruņutehnika ieradīsies Rīgas ostā no Forthudas, Teksasā, un tālāk cauri Latvijai tiks nogādāta Lietuvā, portāls "Delfi" uzzināja Aizsardzības ministrijā.

Pēc Krievijas veiktās Krimas aneksijas 2014. gada pavasarī un agresijas Ukrainas austrumos ASV sāka mācību operāciju "Atlantic Resolve".

Operācijas mērķis ir apliecināt ASV nepārtraukto ieguldījumu NATO dalībvalstu kolektīvajā drošībā, veicinot mieru un stabilitāti Baltijas valstīs un Polijā.

“Šodien mēs izkraujam kuģi 'Green Ridge', kurā atrodas lielākā daļa mana bataljona. Šeit ir 29 tanki, 21 kaujas mašīna, četri pašgājēji mīnmetēji un aptuveni 500 karavīri. Mēs esam priecīgi šeit atrasties, lai jau drīzumā uzsāktu pieredzes apmaiņu ar kolēģiem no Lietuvas. Līdz Lietuvai plānojam nonākt septiņu dienu laikā,” ziņoja pulkvežleitnants Stīvens Džonsons.

Operācija ir izvērsta arī Rumānijā un Bulgārijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!