Sākta Aldara parka Sarkandaugavā pārbūve, kuras laikā parks tiks labiekārtots, kā arī tajā tiks izveidots veloparks, informēja Rīgas domē

Pirmajā un otrajā parka pārbūves kārtā parka teritorijā tiks labiekārtota līdzšinējā basketbola laukuma zona, izveidojot tur veloparku. Tāpat tiks būvēta dārznieku māja, kas kalpos gan parka darbības nodrošināšanai nepieciešamo komunikāciju pārvaldīšanai, gan apstādījumu, zālāja apsaimniekošanai. Tāpat ēkā tiks izvietotas tualetes.

Parkā tiks atjaunoti celiņi, kā arī teritorija kopumā tiks labiekārtota un apzaļumota.

Šos darbus paredzēts pabeigt līdz 2021. gada rudenim.

Šajā laikā būvdarbu zona tiks norobežota, un ieeja šajā parka daļā nebūs iespējama. Lai sagatavotu parka zonu pārbūvei, šajā nedēļā tur, kur tas paredzēts, tiks sākta veco, bīstamo, kā arī nevērtīgo koku un krūmu izņemšana. Darbu laikā iedzīvotāju drošībai tiks ierobežota auto satiksme Gaujienas ielā.

Kā skaidroja Rīgas domē, parka trešās kārtas darbi nākotnē paredz atjaunot torni, izveidot amfiteātra zonu, strautu strūklaku, rotaļu lauku bērniem, kā arī skrejceliņu un tāllēkšanas zonu Rīgas 28. vidusskolas vajadzībām. Taču trešās kārtas darbu īstenošana ir atkarīga no finansējuma piesaistes iespējām.

Aldara parks ir viens no vecākajiem parkiem Rīgā, kas veidots 19. gadsimta beigās kā alus darītavas īpašnieka savrupmājas dārzs ar dīķi un mākslīgajām pilsdrupām.

20. gadsimta trīsdesmitajos gados parks tika pārbūvēts un izmantots valsts prezidenta Kārļa Ulmaņa vajadzībām, bet pēc Otrā pasaules kara parks kļuva par publiski pieejamu teritoriju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!