Pēc vairākus mēnešus ilgas piespiedu dīkstāves saistībā ar Covid-19 dēļ ieviestajiem ierobežojumiem, pirmdien darbu varēs atsākt frizieri, manikīra un pedikīra speciālisti un podologi. Par to otrdien, 23. februārī, atbalstot attiecīgus Ekonomikas ministrijas virzītus noteikumu grozījumus, vienojās valdība. 24. februārī pulksten 14 raidījumā "Spried ar Delfi" uz jautājumiem par šīm izmaiņām atbildēja Ekonomikas ministrijas parlamentārais sekretārs Jurģis Miezainis. Viņu iztaujāja žurnālists Aigars Lazdiņš un "Delfi" žurnāliste Kristīna Hudenko.

Valdības pieņemtās izmaiņas noteic, ka pakalpojumu sniedzējiem būs jānodrošina stingru drošības prasību ievērošana – viņiem, sniedzot pakalpojumus, būs jāizmanto FFP2 vai FFP3 kategorijas respiratori. Pirms pakalpojuma sniegšanas būs jānodrošina temperatūras bezkontakta mērīšana klientiem. Tāpat noteikumos, kas regulē epidemioloģiskās drošības prasības, ir noteiktas stingras prasības par telpu platību, kas jānodrošina, starplaiku starp klientu pierakstiem un tamlīdzīgi.

Skaistumkopšanas pakalpojumu sniegšana Latvijā tika ierobežota aizvadītā gada novembrī. Arī tagad klientiem būs atļauts sniegt tikai noteiktus pakalpojumus.



Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!