Pirmdien, 26. jūlijā, Vecāķu pludmales apmeklētājus pārsteigusi vēja slota, kas "parāvusi" līdzi arī dažas atpūtnieku mantas.

"Šodien jautrība Vecāķu pludmalē. Bērniem un pieaugušiem prieks par smilšu tornado," raksta Liene, kura ap pulksten 14 pamanīja šo parādību.

"Vēja slota uzradās pilnīgi pēkšņi," tā notikuma aculieciniece. "Bijām tik pārsteigti, ka sākumu nepaspējām uzfilmēt, jo telefons rokās nebija." Neparasto parādību tās izskaņā izdevās iemūžināt Lienes 11 gadus vecajam dēlam.

Kā savulaik portālam "Delfi" skaidroja Latvijas Vides, ģeoloģijas un metereoloģijas centra Hidrometereoloģijas nodaļas vadītāja Laura Krūmiņa, velna slota ir parādība, kad gaisā tiek sacelti putekļi un smiltis. Šādas parādības iemesls ir nestabilitāte atmosfērā. "Piekrastē smiltīs notiek atšķirīga sasilšana, cietzemes slānī veidojas kontrasts. Ja vietā, kur ir strauji sakarsis gaiss ieplūst vēsāks gaiss, tad var sākties rotējoša kustība," skaidroja Krūmiņa.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!