Ceturtdien ap pusdienlaiku Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma informāciju, ka Jēkabpils novada Salas pagastā, applūstot teritorijai, nepieciešama cilvēku evakuācija. Glābēji evakuēja sešus cilvēkus, suni un kaķi, portālu "Delfi" informēja dienestā.

Ar laivas palīdzību ugunsdzēsēji piecus cilvēkus, kaķi un suni nogādāja drošībā, bet viens cilvēks no evakuācijas atteicās. Darbs notikuma vietā noslēdzās pulksten 14.30. Četros pēcpusdienā glābēji vēlreiz devās uz Salas pagastu, kur no applūstošas mājas ar laivu evakuēts viens cilvēks.

Ceturtdienas vakarā ugunsdzēsēji devās uz Balvu novada Rugāju pagastu, kur bija noticis ceļu satiksmes negadījums, kura rezultātā kravas automašīna bija nobraukusi no ceļa. Notikuma vietā glābēji konstatēja, ka no automašīnas degvielas bākas grāvī un uz ceļa bija iztecējis šķidrums.

Lai novērstu degvielas ieplūšanu upē, uzstādītas absorbējošās bonas. Autovadītājs no transportlīdzekļa bija izkļuvis pats saviem spēkiem, norāda glābēji.

Aizvadītajā diennaktī glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega dārza māja, ieejas durvis un sadzīves mantas, saimniecības ēkas jumta konstrukcija, sodrēji divu ēku dūmvados, kartona kastes, automašīna, gruzdēja pelni un divos gadījumos dega atkritumi.
Kopumā VUGD saņēma 38 izsaukumus – astoņus uz ugunsgrēku dzēšanu, 25 uz glābšanas darbiem, bet pieci izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!