Nākamnedēļ Saeima vēlēs Valsts prezidentu. Augstajam amatam pieteikti trīs kandidāti – "Apvienotais saraksts" virza Uldi Pīlēnu, "Progresīvie" – Elīnu Pinto, bet "Jaunā vienotība" – Edgaru Rinkēviču. Nevienam joprojām nav izteikta balsu vairākuma parlamentā un prognozes par iespējamajiem scenārijiem ir dažādas. Politologi, sociologi, eksperti un puseksperti, katram ir sava prognoze, bet, varbūt tādu var izvirzīt arī trusis Alfons?

Alfons ar masu medijiem nav svešs. Pirms gada viņa saimniece tiešsaistē intervēja Vairu Vīķi-Freibergu, Alfons sāka dusmīgi dauzīt pakaļkājas pret zemi, kad tika pieminēts Vladimirs Putins. Tas izpelnījās Vīķes-Freibergas novērtējumu, ka Alfons ir neapšaubāmi izglītots trusis. Iepriekš viņš reizumis ir arī piedalījies kā portāla "Delfi" laika ziņu foto ilustrācijas zvaigzne, tomēr nu viņš savus spēkus izmēģina arī jaunos ūdeņos, proti, amatu prognozēšanā.

Uzdevums visnotaļ vienkāršs - četras lapiņas ar trim kandidātu attēliem un viena tukša, pieļaujot, ka pirmajā kārtā Valsts prezidentu tā arī neizdodas atrast.

Alfona prognoze ir diezgan skaidra - Latvijas Valsts prezidents 31. maijā tiks ievēlēts.

Saeimas sēde, kurā parlaments vēlēs Valsts prezidentu, notiks šā gada 31. maijā.

Satversme nosaka, ka par Valsts prezidentu var ievēlēt pilntiesīgu Latvijas pilsoni, kurš sasniedzis 40 gadu vecumu. Tiesa, par Valsts prezidentu nevar ievēlēt pilsoni ar dubultpilsonību.

Tāpat Satversme nosaka, ka Valsts prezidentu ievēlē, atklāti balsojot, ar ne mazāk kā 51 Saeimas locekļu balsu vairākumu.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!