Фото: LETA
"Jau 105 gadi pagājuši kopš mūsu Latvijas valsts izveidošanas. Tas ir tieši tik, lai mēs vairs nevarētu iedomāties, kā ir būt bez Latvijas. Šajā laikā ir noticis ļoti daudz. Ir mainījušās varas. Ir mainījusies pasaule. Esam mainījušies arī mēs. Bet viena lieta gan nemainās. Mūsu spēja sasniegt lielas lietas."

Tā Latvijas Republikas proklamēšanas 105. gadadienai veltītajā svinīgajā pasākumā pie Brīvības pieminekļa sacīja Valsts prezidenta Edgars Rinkēvičs.

Starp šīm lielajām lietām viņš piesauca neatkarības pasludināšanu, atmodu, Latvijas iestāšanos Eiropas Savienībā un NATO, kā arī Latvijas atbalstu Ukrainai brīvības cīņās, Dziesmu svētkus, kad tiek apliecināta piederība savai zemei un valstij.

Rinkēvičs atgādināja, ka valsts ir mūsu mājas, ne vienmēr te ir ideāli, tomēr mājas ir mājas. "Tās nemitīgi jāuztur kārtībā. Katram jādara savs mazumiņš, lai viss turētos kopā. Ne vienmēr visam pietiek laika un spēka. Bet mēs tik un tā cenšamies. Neviens cits mūsu vietā to nedarīs. Un mēs darām, saņemamies un pārvaram visus šķēršļus. Arī šobrīd mums ir jāsasparojas un jāveido mūsu Latvija labāka," aicināja Valsts prezidents.

Viņš gan uzsvēra, ka ir svarīgi, lai katrs Latvijas patriots ar sirdi un prātu justos kā mājās. "Lai sarūk plaisa starp tiem, kuriem ir daudz un kuriem ir maz. Lai varam viens otram padot roku. Lai varam ne tikai runāt, bet arī sarunāties. Lai ikviens var sapņot un savus sapņus piepildīt."

Noslēgumā viņš pauda pārliecību, ka mūsu griba iestāties par savu valsti ir stiprāka, nekā nedraugu mēģinājumi mūs iebiedēt. "Mūsu gaišums ir stiprāks par viņu tumsu. Mūsu siltā mīlestība ir stiprāka par viņu tukšo naidu. Mūsu tēvzeme un brīvība ir stiprāka."

View this post on Instagram

A post shared by Delfi LV (@delfi.lv)

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !