Fоtо: F64
Rīgas 2. slimnīcā lielās noslodzes dēļ plānveida operācijas, izņemot endoprotezēšanas operācijas, tiek atceltas līdz 2. februārim vai līdz nākamajam paziņojumam, portāls "Delfi" noskaidroja slimnīcā.

Kā portālu "Delfi" informēja slimnīcas pārstāve Brigita Zutere, 2. slimnīcai kā traumatoloģijā un ortopēdijā specializētai medicīnas iestādei, sekas pēkšņam traumu guvušo pacientu pieplūdumam ir jūtamas līdz pat divām nedēļām.

"Pēdējās dienās uzņemšanas nodaļā un traumpunktā pēc palīdzības vēršas vismaz 50 cietušo dienā. Aptuveni puse no pacientiem traumu ir guvuši uz ielas," norādīja Zutere. Viņa sacīja, ka visbiežāk cietušajiem ir tipiski plaukstu un roku lūzumi. Smagu lūzumu gadījumā tūlītēja stacionēšana ik dienu jāveic vienam līdz diviem pacientiem.

Zutere aicināja pacientus ņemt vērā, ka gaidīšanas laiks traumpunktā pieaug, pagarinās ambulatoro konsultāciju rindu garums, kā arī noslodzes dēļ stacionāra nodaļās pieaug gaidīšanas laiks uz operācijām līdz pat vairākām dienām un ilgāk.

Medicīnas un atbalsta personāls dara visu iespējamo, lai sniegtu visiem neatliekamo medicīnisko palīdzību un nodrošinātu nepieciešamo ārstēšanu, uzsvēra Zutere.

Jau ziņots, ka Rīgas 2. slimnīcā pieaudzis traumu skaits, kas gūts, krītot uz slidenām ietvēm un ceļiem.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !