Foto: Shutterstock

Valsts kontrole ir pieņēmusi lēmumu revīzijā par bijušā Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) laikā izmantoto praksi komandējumos doties ar speciālajiem avioresiem, tomēr revīzijas lēmuma saturs pagaidām netiek atklāts un nav īsti zināms, kad tas varētu notikt.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka pērn opozīcijā esošais politiskais spēks "Apvienotais saraksts" (AS) uzdeva virkni jautājumu par Kariņa laikā praktizēto speciālo avioreisu izmantošanu. Tāpat AS vērsās Valsts kontrolē ar lūgumu izvērtēt šo lidojumu pamatotību.

Pērn novembrī Valsts kontrole portālu "Delfi" informēja, ka tā veic finanšu revīziju "Par resora Ministru kabinets 2023. gada pārskata sagatavošanas pareizību". Revīzijas iestādē norādīja, ka, ņemot vērā jautājuma aktualitāti saistībā ar budžeta līdzekļu lietderīgu izmantošanu un Valsts kontroles pieejamos resursus, finanšu revīzijas ietvaros plānots apkopot un izvērtēt informāciju arī par speciālo avioreisu izmantošanu Ministru kabinetā.

Pagājušajā gadā Valsts kontrole prognozēja, ka finanšu revīzija tiks pabeigta 2024. gada aprīlī, bet starpziņojums par attiecīgo jautājumu tiks sagatavots iespējami ātri.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!