Foto: EPA/LETA

Svētdienas, 17. marta, rītā noticis dronu uzbrukums Maskavas starptautiskajai Domodedovas lidostai, ziņo BBC krievu dienests.

Atsaucoties uz Maskavas mēru Sergeju Sobjaņinu, BBC raksta, ka pretgaisa aizsardzības spēki Domodedovas pilsētas rajonā atvairīja vēl vienu drona uzbrukumu.

Provizoriskā Sobjaņina rīcībā esošā informācija liecinot, ka postījumu vai upuru nav, tomēr aculiecinieku video sociālajos tīklos liecina, ka viss nav tik viennozīmīgi, jo redzami gan dūmi, gan sprādzieni.

Trīs Krievijas lidostās "drošības apsvērumu dēļ" ieviesti lidojumu ierobežojumi, atsaucoties uz valsts aviācijas uzraudzības iestādes ziņojumu, vēsta "Sky News".

Ierobežojumi skāruši Maskavas Domodedovas, Vnukovas un Žukovskas lidostas. Tas noticis pēc tam, kad amatpersonas paziņoja, ka agrā rīta stundā netālu no Maskavas tika notriekti pieci Ukrainas bezpilota lidaparāti.

Šajā naktī un agrā rītā, pēc Sobjaņina teiktā, pretgaisa aizsardzības spēki virs Maskavas jau notriekuši divus bezpilota lidaparātus Domodedovā, kā arī pa vienam Ramenskas un Stupinskas rajonos.

Domodedovas lidosta atrodas aptuveni 40 kilometru attālumā no Maskavas centra.

Sociālajos tīklos publicēti video, kur lidostā redzams sadūmojums.

Tāpat Krievijas Aizsardzības ministrija izplatījusi informāciju, ka pretgaisa aizsardzības sistēmas naktī uz svētdienu notriekušas 35 dronus, kas kopumā uzbrukuši astoņiem valsts reģioniem, vēsta neatkarīgais Krievijas medijs "Meduza".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!