Foto: AFP/Scanpix/LETA

ASV tiesa piespriedusi vairāk nekā sešu gadu cietumsodu Gvinejas-Bisavas bijušā prezidenta dēlam par starptautiska heroīna tirdzniecības tīkla vadīšanu, raksta britu raidsabiedrība BBC.

52 gadus vecais Malams Bacai Sanha jaunākais plānoja izmantot narkotiku tirgošanas rezultātā iegūtos līdzekļus, lai finansētu savas ambīcijas kļūt par valsts prezidentu apvērsuma ceļā, ziņo varasiestādes.

Viņš ir Malama Bacai Sanha dēls, kurš vadīja Rietumāfrikas valsti no 2009. gada līdz savai nāvei 2012. gadā.

Sanha juniors ir saistīts ar neveiksmīgu apvērsuma mēģinājumu 2022. gada februārī. Viņš tika izdots ASV 2022. gada augustā pēc aresta Tanzānijā dažas nedēļas iepriekš. Drīz pēc tam sākās viņa prāva, un pagājušā gada septembrī viņš atzina savu vainu sazvērestībā par narkotiku importu.

"Malams Bacai Sanha juniors nebija parasts starptautisks narkotiku tirgotājs," otrdien sacīja FIB aģents Duglass Viljamss. "Viņš ir bijušā Gvinejas-Bisavas prezidenta dēls un tirgoja narkotikas ļoti konkrēta iemesla dēļ - lai finansētu apvērsumu, kas novestu viņu pie prezidenta amata dzimtajā valstī, kur viņš plānoja izveidot narkotiku režīmu."

ASV varas iestādes apgalvo, ka Sanha juniors pēc ieslodzīšanas varētu tikt deportēts, jo viņš nav Amerikas pilsonis.

52 gadus vecais vīrietis, kurš Gvinejā-Bisavā pazīstams kā "Bacaizinjo", ir ieņēmis vairākus amatus valdībā, tostarp kā padomnieks ekonomikas jautājumos. Tiek ziņots, ka viņš atzinis savu saistību ar 2022. gada apvērsuma mēģinājumu. Apvērsuma mēģinājums noveda pie sadursmēm, kurās tika nogalināti 11 cilvēki, lielākā daļa no viņiem bija drošības iestāžu pārstāvji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!