Fоtо: AFP/Scanpix/LETA

ASV izlūkdienestu brīdinājums Maskavai divas nedēļas pirms 22. marta terorakta ietvēra īpašu atsauci uz "Crocus City Hall" koncertzāli, kurā notika uzbrukums, ziņo laikraksts "The Washington Post".

Saskaņā ar publikāciju, uz kuru atsaucas "Radio Brīvā Eiropa/Radio Brīvība" un ko vēlāk apstiprināja "New York Times", ASV amatpersonas Maskavai sacīja, ka ekstrēmistu grupējums "Daesh" plāno uzbrukumu un ka tieši "Crocus City Hall" ir potenciāls teroristu mērķis.

Brīdinājums neietvēra precīzas ziņas par uzbrukuma laiku, taču tajā bija teikts, ka terorakts varētu notikt tuvāko dienu laikā, abiem laikrakstiem sacīja izlūkdienestu avoti.

Četri kaujinieki iebruka koncertzālē pie Maskavas, nogalinot 144 cilvēkus nāvējošākajā teroraktā Krievijā kopš 2004. gada. Atbildību par uzbrukumu ātri uzņēmās teroristu grupējums "Daesh".

Krievijas ārējās izlūkošanas dienesta vadītājs Sergejs Nariškins 2. aprīlī aģentūrai "Interfax" sacīja, ka ASV brīdinājums bijis "pārāk vispārīgs", lai Krievija varētu novērst uzbrukumu.

Krievijas prezidents, agresors Vladimirs Putins un citas Krievijas amatpersonas bez pierādījumiem apgalvojušas, ka Ukrainai varētu būt saistība ar šo teroraktu, neraugoties uz to, ka "Daesh" jau bija uzņēmusies atbildību par uzbrukumu. Kijiva ir noliegusi jebkādu saistību ar uzbrukumu un apsūdzējušas Maskavu traģēdijas izmantošanā, lai pastiprinātu karu pret Ukrainu.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !