Foto: AFP/Scanpix/LETA

Tadžikistānas ārlietu ministrs Sirodžidins Muhridins nosodījis Krievijā aizdomās par terorakta sarīkošanu Piemaskavas koncertzālē aizdomās turēto spīdzināšanu, vēsta "Radio Brīvība" tadžiku redakcija.

Krievijas likumsargu struktūrām ir jāievēro starptautisko tiesību un likumu normas attiecībā uz nevainīguma prezumpciju, spīdzināšanas aizliegumu un aizliegumu cietsirdīgi izturēties pret ieslodzītajiem, piektdien Minskā Neatkarīgo valstu sadraudzības (NVS) ārlietu ministru sanāksmē sacīja Muhridins.

"Nav pieļaujams, ka atklātā informācijas telpā tiek demonstrēti kadri, kuros redzama terorakta domājamo izpildītāju aizturēšana, veicot spīdzināšanu, nodarot miesas bojājumus," sacīja ministrs.

"Šādā veidā iegūtas atzīšanās cena visiem ir labi zināma," norādīja Muhridins.

Ministrs arī nosodīja ksenofobijas uzliesmojumu Krievijā pēc Piemaskavas koncertzālē "Crocus City Hall" 22. martā notikušā terorakta.

"Nepārdomātas informācijas kampaņas rezultātā" veidojas negatīvs priekšstats par Tadžikistānas pilsoņiem un tadžikiem, sacīja ministrs.

22. marta teroraktā Piemaskavas koncertzālē dzīvību zaudēja 144 cilvēki.

Atbildību par teroraktu uzņēmies teroristu grupējums "Daesh".

Maskavas tiesa terorakta lietā apsūdzētos sāka apcietināt naktī uz 24. martu. Vairums apcietināto ir Tadžikistānas pilsoņi.

Pirmie četri aizdomās turamie, kas tika nogādāti tiesā, acīmredzami bija sisti un spīdzināti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!