Fоtо: Reuters/Scanpix/LETA

Kongo Demokrātiskā Republika (KDR) aizvadītās nedēļas nogalē piedzīvojusi apvērsuma mēģinājumu, ko veiksmīgi izdevies novērst, paziņojušas valsts varasiestādes. Incidentā bijuši iesaistīti arī Amerikas pilsoņi, pirmdien medijam CNN apstiprinājusi kāda KDR militārpersona.

KDR armijas paziņojumā norādīts, ka aptuveni 50 vīriešu liela grupa svētdienas agrā rītā uzbruka premjerministra, aizsardzības ministra un augsta ranga politiķa, kurš, kā baumots, varētu kļūt par parlamenta spīkeru, rezidencēm. Amatpersonas incidentu nodēvēja par apvērsuma mēģinājumu, ziņo aģentūra "Reuters".

Uzbrucēji ielauzušies "Palais de la Nation" Kinšasas centrā, kur atrodas prezidenta Fēliksa Tšisekedi birojs. Vairākos video, kuru autentiskumu nav izdevies apstiprināt, redzams kā bruņoti vīrieši paceļ Zairas karogu [KDR agrākais nosaukums] un viens no vīriešiem kliedz: "Fēliks, mēs nākam pēc tevis". Savukārt citi video redzamie vīrieši skandinājuši: "Lai dzīvo Zaira".

Īsi pēc incidenta sākuma uz notikuma vietu ieradās arī valsts drošības spēki, kas nogalinājuši grupas līderi – ASV dzīvojošo Kongo politiķi Kristiānu Malangu – un trīs citus nemierniekus. Aptuveni 40 personas izdevies arestēt, norādīts armijas paziņojumā.

Чтобы продолжить чтение, оформите абонемент.

Пожалуйста, подождите!

Мы подбираем для вас наиболее подходящее предложение подписки...

Loading...

Предложение о подписке не отображается? Пожалуйста, отключите блокировщик рекламы или перезагрузите страницу.
В случае вопросов пишите на konts@delfi.lv

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !