Фото: AP/Scanpix/LETA

Krievijas prezidenta Vladimira Putina bijusī sieva Ludmila vien divus gadus pēc Krievijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainā savas kabatas papildinājusi ar prāvu naudas summu. Tas tāpēc, ka sieviete otrreiz apprecējusies un nu ar uzvārdu Očeretnaja ir īpašniece ātro kredītu kompānijai, bet šādus pakalpojumus līdz ar finansiālās situācijas pasliktināšanos izmanto arvien vairāk krievu.

Kopš kara sākuma pret Ukrainu Krievijas aizņēmumi sasnieguši rekordlielus apmērus. Ludmila Očeretnaja savukārt nopelnījusi no vienkāršo cilvēku parādiem. Ar viņu saistītais uzņēmums "CarMoney" jau pirmajā kara gadā (2022.) nopelnīja rekordlielu summu jeb 391,3 miljonus rubļu (gandrīz 4 miljoni eiro), un tā tīrā peļņa pieauga par 66%.

Pērn Očeretnaja no "CarMoney" saņēma 58 miljonus rubļu (gandrīz 600 tūkstoši eiro). Tas norādīts arī uzņēmuma finanšu pārskatos. Maksājumi tika veikti ar Kipras ārzonas kompānijas "Carmoney CY LTD" starpniecību, kuru kontrolē "Meridian". 99% šī uzņēmuma akciju pieder Putina bijušajai sievai.

Očeretnaja ir maza ātro kredītu uzņēmuma "CarMoney" peļņas guvēja. No 2022. gada 24. februāra līdz šī gada aprīlim viņas uzņēmuma tīrā peļņa bija

Чтобы продолжить чтение, оформите абонемент.

Пожалуйста, подождите!

Мы подбираем для вас наиболее подходящее предложение подписки...

Loading...

Предложение о подписке не отображается? Пожалуйста, отключите блокировщик рекламы или перезагрузите страницу.
В случае вопросов пишите на konts@delfi.lv

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !