Foto: AP/Scanpix/LETA
Koronavīrusa uzliesmojuma lielie apjomi Brazīlijā apdraud Paragvajas līdzšinējos panākumus epidēmijas ierobežošanas jomā, brīdināja Paragvajas prezidents Mario Abdo Benitess.

Vairāk nekā puse no 563 inficētajiem Paragvajā ir cilvēki, kas ieceļojuši no kaimiņvalsts Brazīlijas, žurnālistiem piektdien skaidroja valsts galva. Paragvaja jau divus mēnešus pavadījusi stingra karantīnas režīma apstākļos, un vairums sasirgušo izmitināti apsargātās patversmēs.

Savukārt Brazīlija ir pandēmijā Latīņamerikā vissmagāk skartā valsts. Piektdien tika paziņots par vairāk nekā 10 000 jaunu inficēšanās gadījumu, kopējam inficēto skaitam sasniedzot 145 328. Ar Covid-19 saistīto nāves gadījumu skaits Brazīlijā ir teju 9900.

Paragvajas-Brazīlijas robeža ir 400 kilometru gara, un līdz šim tā stingri kontrolēta netika. Prezidents gan norādīja, ka robežas daļas, kas pakļautas lielākam riskam, tiek "nostiprinātas un militarizētas".

"Brazīlija šodien, iespējams, ir tā vieta pasaulē, kur koronavīrusa izplatība notiek visstraujāk, un tas mūsu valstij ir liels drauds," sacīja Benitess. Bažas par uzliesmojuma apjomiem Brazīlijā pauduši arī citu kaimiņvalstu līderi.

Brazīlijas prezidents Žairs Bolsonaru vairākkārt uzsvēris, ka koronavīrusa radītie riski tiek pārspīlēti, un pēdējo nedēļu laikā viņam izraisījušās asas domstarpības ar štatu gubernatoriem, kas ieviesuši stingras sociālās izolācijas prasības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!