Foto: Reuters//Scanpix/LETA
Ukrainas parlaments ceturtdien, 3. martā, apstiprināja valsts prezidenta Volodimira Zelenska parakstīto dekrētu par vispārēju mobilizāciju, informēja Augstākās radas preses dienestā.

Zelenskis 24. februārī, kad Krievija sāka iebrukumu valstī, parakstīja dekrētu par vispārēju mobilizāciju, lai Krievijas uzbrukuma apstākļos nodrošinātu valsts aizsardzību.

Mobilizācija jāveic 90 diennakšu laikā no šī dekrēta spēkā stāšanās dienas Vinnicas, Volīnijas, Dnipropetrovskas, Doneckas, Žitomiras, Aizkarpatu, Zaporižjas, Ivanofrankivskas, Kijevas, Kirovogradas, Luhanskas, Ļvivas, Mikolajivas, Odesas, Poltavas, Rivnes, Sumu, Ternopiļas, Harkivas, Hersonas, Hmeļnickas, Čerkasu, Černivcu, Čerņihivas apgabalos, kā arī Kijevas pilsētā.

Tāpat ar dekrētu paredzēta karadienestam pakļauto un rezervistu iesaukšana un transportlīdzekļu piesaistīšana Bruņoto spēku, Nacionālās gvardes, Ukrainas Drošības dienesta, Valsts robežsardzes dienesta, Valsts īpašā transporta dienesta, Valsts īpašo sakaru un informācijas aizsardzības dienesta, kā arī citu militāro veidojumu vajadzībām tādā apmērā, kādu paredz mobilizācijas plāni.

Ukrainas Bruņoto spēku Ģenerālštābam ir uzdots noteikt secību un apjomus karadienestam pakļauto un rezervistu iesaukšanai un transportlīdzekļu piesaistīšanai bruņoto spēku vajadzībām, kas jāveic kopējā mobilizācijas termiņa ietvaros.

Ministru kabinetam ir uzdots nodrošināt finansējumu un savu pilnvaru ietvaros veikt citus pasākumus, kas saistīti ar vispārējās mobilizācijas izsludināšanu un īstenošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!