Foto: Shutterstock

Uz Odesu raidītas vairākas spārnotas raķetes, taču dažas tika notriektas, vēsta Ukrainas ziņu aģentūra UNIAN, atsaucoties uz Ukrainas Iekšlietu ministrijas vadītāja padomnieka Antona Geraščenko sacīto.

Vismaz viena raķete ir nokritusi un eksplodējusi; tā trāpīja dzīvojamām ēkām. Raķetes ir trāpījušas infrastruktūras objektiem. "Noteikti ir zināms par vienu bojāgājušo. Viņš sadega savā automašīnā kādas mājas pagalmā," sākotnēji pauda Geraščenko.

Leta vēsta, atsaucoties uz ceturtdienas vakarā Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska sacīto, ka raķešu triecienā nogalināti astoņi cilvēki, arī zīdainis. Sākotnēji tika ziņots par pieciem bojāgājušajiem, tomēr upuru skaits izrādījies lielāks.

Kopš kara sākumā tie Odesā ir pirmie bojāgājušie mierīgo iedzīvotāju vidū. Atbilstoši Zelenska teiktajam 18 līdz 20 cilvēki ievainoti.

Kopumā Krievija uz Odesu izšāva septiņas raķetes, divas no tām notriektas, sacīja Zelenskis.

Atbilstoši vairāku Ukrainas varas struktūru un amatpersonu informācijai triecienā cietuši divi dzīvojamie nami.

Ukrainas ārlietu ministrs Dmitrijs Kuļeba apstiprināja, ka ir notikusi apšaude. "Vienīgais Krievijas raķešu uzbrukumu mērķis Odesai ir terors. Krievija ir jāatzīst par valsti, kas sponsorē terorismu, pret to ir jāizturas atbilstoši. Nekādu biznesu, nekādu kontaktu, nekādu kultūras projektu. Mums ir vajadzīga siena starp civilizāciju un barbariem, kas miermīlīgu pilsētu virzienā raida raķetes," viņš tvītoja.

Ukrainas Bruņoto spēku ģenerālštābs 23.aprīlī ziņoja, ka Krievijas karaspēks veic ofensīvu valsts austrumos, lai izveidotu pilnīgu kontroli pār Doņeckas un Luhanskas apgabalu teritoriju

UNIAN atgādina, ka dienu iepriekš Krievija paziņoja par jauniem plāniem - tās armija cenšas pārņemt kontroli pār Donbasu un Ukrainas dienvidiem, lai nodrošinātu sauszemes koridoru anektētajai Krimai, iegūtu piekļuvi Piedņestrai, kā arī "ietekmētu vitāli svarīgus Ukrainas ekonomikas objektus".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!