Фото: Reuters/Scanpix/LETA

Vācijai ir jāpārskata ne tikai tās teritoriālās aizsardzības stratēģija, bet arī nacionālās drošības arhitektūra, sacīja Vācijas iekšlietu ministre Nensija Fēzere, uz kuras teikto atsaucas portāls "Politico".

"Mūsu ārējā un iekšējā drošība ir cieši saistītas. Un ir nepieciešama stingra iekšpolitika, lai panāktu drošību mūsu valstī un tās labā," viņa sacīja otrdienas runā, kurā izklāstīja reformas valsts nacionālās drošības stratēģijā.

"Mēs pārāk ilgi esam jutušies pārāk droši. Tāpēc mums tagad jādara viss, kas mūsu spēkos, lai kompensētu pēdējo gadu un gadu desmitu lielās neveiksmes," sacīja Fēzere, kura nāk no kanclera Olafa Šolca Sociāldemokrātiskās partijas.

Vācijas valdība savā koalīcijas līgumā jau ir piekritusi pieņemt nacionālās drošības stratēģiju. Kopš gada sākuma Iekšlietu ministrija kopā ar Aizsardzības ministriju un Federālo Ārlietu biroju strādā pie stratēģijas izveides.

Fēzere atklāja dažus jaunās Nacionālās drošības stratēģijas, kas tiks ieviesta 2023. gada sākumā, galvenos elementus. Viņa uzsvēra draudus, ko rada kiberuzbrukumi un dezinformācija, kā arī nepieciešamību aizsargāt kritisko infrastruktūru. Viņa nosauca trīs iekšpolitikas principus kā īpaši svarīgus pašreizējo drošības izaicinājumu pārvarēšanai: demokrātijas un tiesiskuma aizsardzība, Vācijas noturības stiprināšana un drošības izpratnes izplatīšana iedzīvotāju vidū.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !