Fоtо: Reuters/Scanpix/LETA

Ķīnas iznīcinātājs nonācis sešu metru attālumā no ASV gaisa spēku izlūklidmašīnas virs Dienvidķīnas jūras, ceturtdien paziņoja Savienoto Valstu armija, uz kuras teikto atsaucas "Al Jazeera".

21.decembrī Ķīnas iznīcinātāja "J-11" pilots veica "nedrošu" manevru, pārtverot ASV gaisa spēku "RC-135" lidmašīnu, ziņo ASV Indijas-Klusā okeāna pavēlniecība, kas arī publicējusi incidenta video klipu.

ASV paziņoja, ka to lidmašīna lidoja "likumīgi", veicot parastās operācijas starptautiskajā gaisa telpā. "ASV Indijas-Klusā okeāna apvienotie spēki ir veltīti brīvam un atvērtam Indijas-Klusā okeāna reģionam un turpinās lidot, kuģot un darboties jūrā un starptautiskajā gaisa telpā, pienācīgi ievērojot visu kuģu un lidmašīnu drošību saskaņā ar starptautiskajām tiesībām," teikts ASV armijas paziņojumā.
"Mēs sagaidām, ka visas Indijas-Klusā okeāna reģiona valstis izmantos starptautisko gaisa telpu droši un saskaņā ar starptautiskajām tiesībām," piebilsts paziņojumā.

Pēdējos mēnešos Ķīnas kara lidmašīnu piloti ir apsūdzēti par lidojumiem bīstami tuvu lidmašīnām, jo īpaši vairāku ASV sabiedroto lidaparātiem, kas patrulē ģeopolitiski strīdīgās vietās reģionā.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !