Foto: EPA/Scanpix/LETA

Ceturtdien bezpilota lidaparātam ietriecoties objektam koalīcijas bāzē Sīrijas ziemeļaustrumos, tika nogalināts ASV darbuzņēmējs, bet pieci ASV dienesta locekļi un vēl viens ASV līgumdarbinieks tika ievainoti, paziņoja Pentagons, kura teikto citē portāls "Politico".

Paziņojumā, kas izplatīts ceturtdienas vakarā, ASV Aizsardzības departaments, atsaucoties uz izlūkdienestu ziņoto, norādīja, ka bezpilota lidaparāts ir Irānas izcelsmes.

ASV aizsardzības ministrs Loids Ostins sacīja, ka ASV Centrālās pavēlniecības spēki deva prettriecienu ar "precīziem gaisa uzlidojumiem" objektiem Sīrijas austrumos, ko izmantoja ar Irānas revolucionārās gvardes korpusu (IRGC) saistīti grupējumi. "Gaisa uzlidojumi tika veikti, reaģējot uz šodienas uzbrukumu, kā arī vairākiem nesenajiem uzbrukumiem koalīcijas spēkiem Sīrijā, ko veica grupas, kas saistītas ar IRGC," sacīja Ostins.

Pa nakti sociālajos medijos publicētajos videoklipos bija redzami sprādzieni Sīrijas Deir Ez-Zorā, stratēģiskā provincē, kas robežojas ar Irāku un kurā atrodas naftas atradnes. Irānas atbalstītie kaujinieku grupējumi un Sīrijas spēki kontrolē šo apgabalu.

Ostins sacīja, ka ir atļāvis veikt atbildes triecienus pēc prezidenta Džo Baidena norādījumiem. "Kā prezidents Baidens ir skaidri norādījis, mēs veiksim visus nepieciešamos pasākumus, lai aizstāvētu savu tautu, un vienmēr atbildēsim mūsu izvēlētā laikā un vietā," sacīja Ostins. "Neviena grupa neuzbruks mūsu karaspēkam, paliekot nesodīta." Pentagons paziņoja, ka diviem no ievainotajiem dienesta darbiniekiem sniegta palīdzība uz vietas, bet vēl trīs un ievainotais darbuzņēmējs nogādāti medicīnas iestādēs Irākā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!