Foto: Shutterstock
Policija arestējusi 65 cilvēkus par 50 kilogramu narkotiku kontrabandu Vjetnamā. Daļa no šīm narkotikām paslēpta zobu pastu tūbiņās, ziņo raidsabiedrība BBC.

Šis notikums seko pagājušajā mēnesī notikušajiem četru "Vietnam Airlines" darbinieku arestiem, kurus atrada ar pastas tūbiņām rokas bagāžā. Viņi apgalvoja, ka bijuši nolīgti, lai transportētu 60 kilogramus zobu pastas, bet nebija zinājuši, ka tur patiesībā atrodas narkotikas - "ecstacy", ketamīns un kokaīns.

Aptuveni puse no 327 zobu pastām, ko transportēja stjuartes, patiesībā bija narkotikas. Izmeklētāji ziņoja, ka sievietes neesot zinājušas par preces saturu.

Šonedēļ aizturēti ir 65 aizdomās turamie pēc tam, kad policija atklāja vēl sešas narkotiku kravas, kuras kontrabandas ceļā ieveda Vjetnamā pa tādu pašu maršrutu. Izskan apgalvojumi, ka šo operāciju vadīja tas pats kontrabandas tīkls, kas nolīga stjuartes.

Vjetnamas varasiestādes komentēja, ka pēdējo trīs mēnešu laikā pa gaisa ceļiem ievesto valstī konfiscēto narkotiku daudzums pārsniedzis pēdējos piecos gados atsavināto narkotiku daudzumu kopumā.

Tiem, kas Vjetnamā notiesāti par vairāk nekā 600 gramu heroīna vai vairāk nekā 2,5 kilogramu metamfetamīna glabāšanu vai kontrabandu draud nāvessods. Par narkotisko vielu ražošanu, kas pārsniedz noteiktu daudzumu, arī var piespriest nāvessodu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!