Fоtо: AFP/Scanpix/LETA

Ceturtdien, 7. septembrī Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis uzdevis jaunajam aizsardzības ministram Rustemam Umerovam samazināt birokrātiju un palielināt uzticību viņa ministrijai pēc vairākām apsūdzībām korupcijā, ziņo aģentūra "Reuters".

Prezentējot Umerovu augstākajām militārajām un aizsardzības amatpersonām, dienu pēc tam, kad parlaments apstiprināja viņa iecelšanu amatā, Zelenskis viņam izvirzīja uzdevumus, tostarp starptautiskās sadarbības attīstību un Ukrainas virzību dalībai NATO.

"Galvenokārt, mums vajag vairāk uzticības. Uzticēties lēmumiem, kas tiek pieņemti, uzticēties iepirkumiem un piegādēm," pauda Zelenskis. Viņš paziņoja, ka, ja izmaiņas nepieciešamas karavīru labā, tad tās ir jāveic nekavējoties: "Mums vajag jaunu filozofiju attieksmē pret Ukrainas karavīriem: cilvēki nav vienreizlietojami."

Umerovs amatā nomainīja Oleksiju Rezņikovu, kurš kopš Krievijas iebrukuma bija palīdzējis nodrošināt Rietumu militāro palīdzību vairāku miljardu dolāru vērtībā. Rezņikovs pats nav saskāries ar apsūdzībām par korupciju.

Umerovs paziņoja, ka viņa prioritāšu sarakstā būs ministriju padarīt par galveno aizsardzības spēku koordinācijas institūciju, palielināt katra karavīra individuālo vērtību, attīstīt Ukrainas militāro industriju un cīnīties pret korupciju. Viņa mērķis ir arī stiprināt starptautisko sabiedroto koalīciju Krievijas kara laikā pret Ukrainu un izveidot, iespējams, "pat negaidītas partnerības".

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !