Fоtо: AFP/Scanpix/LETA

Ukrainā pēdējo divu mēnešu laikā sācis darboties Krievijas "snaudošo" spiegu tīkls ar mērķi iedragāt valsts vienotību, atsaucoties uz Nacionālās drošības un aizsardzības padomes sekretāra Oleksija Daņilova paziņojumu, vēsta medijs "Sky News".

Daņilovs medijam "The Times" paziņojis, ka Kremlis aktivizējis aģentus Ukrainas publiskajās iestādēs, tai skaitā iekšzemes drošības dienestos, kas līdz šim nav bijuši aktīvi. Spiegi norīkoti uzdevumā graut Ukrainas vienotību un izmantot starp valsts politisko un militāro vadību radušos spriedzi savā labā, uzsver Kijivas pārstāvis.

Novembra sākumā bruņoto spēku virspavēlnieks Valērijs Zalužnijs sarunā ar mediju "The Economist" sacīja, ka Krievijas uzsāktais karš ir nonācis strupceļā, tomēr Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis pārstāvja komentārus noraidīja. Daņilovs sarunā uzsver, ka Krievijas aģenti cenšas izmantot "tā saukto spriedzi" starp Zelenski un Zalužniju, mēģinot izplatīt "nepatiesus naratīvus", lai pasliktinātu līderu attiecības. Tāpat Krievijas aģenti mēģinājuši veicināt pret valdību vērstu noskaņojumu iedzīvotāju vidū.

Daņilovs apstiprināja, ka aģenti esot Ukrainas drošības dienestā (SBU): "Mēs 1991. gadā pieļāvām lielu kļūdu, kad neslēdzām VDK [PSRS Valsts drošības komiteju], bet gan vienkārši pārsaucām to par SBU." Pārstāvis sarunā atzinis, ka drošības dienestā joprojām esot "nodevēji".

Īsi pēc intervijas publicēšanas SBU precizēja pārstāvja teikto, apgalvojot, ka drošības dienests spēj "neitralizēt" Krievijas centienus izmantot aģentus un "dara visu iespējamo, lai nodrošinātu ienaidnieka tīklu pilnīgu izskaušanu".

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !