Foto: AFP/Scanpix/LETA
Palestīniešu teroristu grupējumam "Hamās" esot bijis apzināts plāns izmantot seksuālu vardarbību kā kara ieroci 7. oktobra slaktiņā, britu raidsabiedrībai BBC stāsta Izraēlas sieviešu tiesību aktīviste un juriste profesore Ruta Halperina-Kadari.

Viņa apgalvo, ka redzējusi kadrus ar sievietēm vairākās atrašanās vietās, kuras, “bez šaubām”, tikušas izvarotas.

Izraēla apskatot pierādījumus par seksuālajiem noziegumiem uzbrukumu laikā. Policija komentējusi, ka līdz šim izdevies ievākt vairāk nekā 1500 liecinieku un mediķu liecības. Savukārt “Hamās” savu vainu noliedz.

Medijs “The Guardian” novembrī ziņoja, ka vairāki seksuālās vardarbības un izvarošanas gadījumi dokumentēti ar kamerām, kas bijušas piestiprinātas pie teroristiem uzbrukuma laikā, videonovērošanu, sociālajos medijos augšupielādētajiem materiāliem, kā arī civiliedzīvotāju un pirmās palīdzības sniedzēju uzņemtajām fotogrāfijām un video.

Kaujinieku uzņemtie videomateriāli pierāda festivāla uzbrukumu šausminošo gaitu, norāda BBC. Slaktiņš Negevas tuksnesī netālu no Gazas joslas notikušajā mūzikas festivālā, kuru apmeklēja daudzi jaunieši, bija viena no asiņainākajām epizodēm "Hamās" uzbrukumos Izraēlai 7.oktobrī. Festivālā bojā gājuši aptuveni 260 cilvēku. Policija izmeklē dažāda veida noziegumus, sākot no izvarošanas līdz nogalināto upuru seksuālai sakropļošanai.

“Es redzēju vairākus aculiecinieku stāstus. Piemēram, par vienu izdzīvojušo, kura paslēpās krūmos un redzēja kā sievieti blakus viņai izvaro vairāki vīrieši,” BBC Radio 4 raidījumam izklāsta profesore.

Fakts, ka visi šie noziegumi pastrādāti vienā dienā, bet dažādās atrašanās vietās pārliecinājis eksperti – seksuālā vardarbība iepriekš izplānota un “izmantota kā kara ierocis”.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!