Fоtо: AFP/Scanpix/LETA

Pēc Ukrainas armijas trieciena Feodosijas ostai un krievu desantkuģim "Novočerkassk" ievainoti vismaz 19 Krievijas karaflotes jūrnieki, bet 33 skaitās pazuduši bez vēsts, atsaucoties uz avotiem, ziņo vairāki krievu mediji.

Pēc izdevuma "Ukrainska Pravda" datiem uzbrukuma laikā naktī uz 26.decembri uz kuģa atradās 77 jūrnieki.

Krimas okupācijas iestāžu vadītājs Sergejs Aksjonovs iepriekš ziņoja par vienu bojāgājušo un četriem ievainotiem civiliedzīvotājiem.

Arī Krievijas tīmekļa izdevums "Agentstvo" ziņo, ka uzbrukuma brīdī uz "Novočerkassk" atradās jūrnieki. Medijs vēsta, ka uz kuģa varēja atrasties vismaz divi virsnieki.

Ukrainas Jūras spēku pārstāvis sakariem ar presi Dmitro Pletenčuks "Radio Brīvība" izteicies, ka uz "Novočerkassk" droši vien atradās personāls, arī tad, kad kuģis stāvēja ostā. Kāds bija Ukrainas trieciena rezultāts, vēl tiek precizēts, jo izlūkošana okupētajā teritorijā ir sarežģīts uzdevums.

"Uz kuģa vajadzēja atrasties diezgan lielai apkalpes daļai, un apkalpe ir aptuveni 80 cilvēku. Ņemot vērā šāda tipa kuģi, uz tā varēja atrasties arī cilvēki no malas. Tur nevarēja iztikt bez upuriem," norādīja Pletenčuks.

Ukraiņi notriekuši 32 no 46 krievu lidrobotiem

Ukrainas armija notriekusi 32 no 46 lidrobotiem "Shahed", ko naktī uz trešdienu uz Ukrainu raidīja Krievija, paziņojuši Ukrainas Gaisa spēki.

"Shahed" tika palaisti no Krimas un Primorskoahtarskas, Krievijas Krasnodaras novadā.

Gaisa uzbrukuma atvairīšanā tika iesaistīti Ukrainas Gaisa spēku un Ukrainas Aizsardzības spēku iznīcinātāji un pretgaisa raķešu vienības. Pretgaisa aizsardzības spēki darbojās vismaz astoņos Ukrainas reģionos.

Ukraina: Krievijas dzīvā spēka zaudējumi sasniedz 355 750

Krievijas karaspēka dzīvā spēka zaudējumi Ukrainā līdz trešdienas rītam sasnieguši 355 750 karavīrus, ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs.

Saskaņā ar ģenerālštāba datiem diennakts laikā iznīcināti 790 iebrucēji.

Kopš atkārtotā iebrukuma sākuma pagājušā gada 24.februārī krievi zaudējuši 5913 tankus, 10 973 bruņutransportierus, 8376 lielgabalus, 934 daudzlādiņu reaktīvās iekārtas, 616 zenītartilērijas iekārtas, 329 lidmašīnas, 324 helikopterus, 6471 bezpilota lidaparātu, 1620 spārnotās raķetes, 23 kuģus un ātrlaivas, vienu zemūdeni, 11 140 automobiļus un autocisternas, kā arī 1240 specializētās tehnikas vienības.

Krievijas zaudējumu apmērs tiek precizēts, jo informācijas ieguvi traucē karadarbība.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !