Fоtо: Personīgais arhīvs

392 kilogramus smags "Harley" ar 1,8 litru motoru, apdullinoša rūkoņa, ruda bize, sarkanas lūpas un eleganti auskariņi – tā uz interviju ierodas vienīgā "HOG Riga Chapter Latvia" pilntiesīgā biedre Sandra Baglais. Līdz ar siltā laika iestāšanos ielās tiek izvesti arī motocikli. Savu sesto motosezonu Sandra šogad atklāja nevis dārdošajā parādē Rīgas ielās, bet ar svētku pusdienām, jo sezonas atklāšana nozīmē arī atkalsatikšanos ar biedriem un draugiem.

Šobrīd rit jau sestā Sandras motosezona. Taču iegūt motocikla vadītāja tiesības viņai izrādījās liels izaicinājums. "Kursos es gāju trīs gadus. Aizgāju mācīties 2014. gada augustā. Mācījos ar mazo – 125 kubikcentimetru dzinēja tilpuma – motociklu. Pirmajās nodarbībās instruktors turēja stūri, tad pamazām aizbraucu pati. Protams, vairākas reizes noliku moci uz sāniem, bet tāpat oktobrī jau varēju braukt pa Zaķusalu uz 80 km/h. Tad iestājās ziema, viss aizmirsās. Un, kad pienāca pavasaris, atkal viss bija jāsāk no jauna, bet grūti saņemties – te asfalts slapjš, te vēl kaut kas," iekšējās atrunas atceras Sandra.

Viņa atcēla nodarbību pēc nodarbības, līdz sāka strauji tuvoties trīs gadu termiņš, kura laikā ir jāiegūst motocikla vadītāja tiesības, vai arī moto skolā jāstājas no jauna.

Чтобы продолжить чтение, оформите абонемент.

Пожалуйста, подождите!

Мы подбираем для вас наиболее подходящее предложение подписки...

Loading...

Предложение о подписке не отображается? Пожалуйста, отключите блокировщик рекламы или перезагрузите страницу.
В случае вопросов пишите на konts@delfi.lv

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !