Gads 'attālināti': 'Rus.Delfi.lv' svin 21. dzimšanas dienu
17. martā portāla DELFI krievu versijai aprit 21 gads. Gadu kopš iepriekšējās dzimšanas dienas DELFI redakcija aizvadījusi apmēram tāpat kā portāla lasītāji – stresa un spriedzes pilnā darbā, teju visu laiku attālināti, ievērojot noteiktos ierobežojumus un cerot uz to, ka drīz vien varēsim atgriezties ierastajā ikdienā.
"Rus.Delfi.lv" galvenais redaktors Anatolijs Golubovs
"Šis ir grūtākais periods DELFI vēsturē. To nevar salīdzināt ne ar 2008. gada ekonomisko krīzi, ne citiem grūtiem brīžiem," teic "Rus.Delfi.lv" galvenais redaktors Anatolijs Golubovs. "Esam tāda pati sabiedrības daļa kā mūsu lasītāji. Un visas problēmas, caur kurām pandēmijas laikā iziet Latvija, mūs skar personiski. Tikmēr mūsu profesionālie uzdevumi kļuvuši daudz grūtāki: informācija par Covid-19 mums maksimāli operatīvi un precīzi jānodod lasītājiem. Daudziem tas ir izdzīvošanas jautājums šī vārda tiešākajā nozīmē."
Covid-19 radikāli mainījis darba organizāciju, prioritātes un dzīvesveidu kopumā. Gan redakcija, gan pārējie DELFI darbinieki vismaz sešus mēnešus strādājuši attālināti. Arī tagad strādājam no mājām, redakcijai tas ir papildu apgrūtinājums.
Tomēr tas netraucēja mums īstenot daudz dažādu un interesantu lietu. Pirmkārt, socioloģisko aptauju rezultāti rāda, ka Latvijas iedzīvotājiem DELFI ir viens no galvenajiem operatīvās informācijas avotiem. "Rus.Delfi.lv" 2020. gada martā un aprīlī auditorijas ziņā "sita" rekordus: ik mēnesi portālu apmeklēja vismaz 400 tūkstoši Latvijas iedzīvotāju.
"Rus.Delfi.lv" joprojām ir viens no populārākajiem medijiem sociālajos tīklos (156 tūkstoši sekotāju "Facebook", vairāk nekā 12 tūkstoši – "Instagram"). 2020. gada martā izveidojām savu "Telegram" kanālu, arī tas kļuvis par lielāko reģionā (gada laikā – 15 tūkstoši abonentu).

"Rus.Delfi.lv" redakcija publicējusi tūkstošiem ziņu, analītisko un skaidrojošo rakstu, kā arī reportāžu par un ap Covid-19 un pandēmijas ietekmi uz sabiedrību un ekonomiku. Neaizmirsām arī par citām tēmām. Līdztekus ikdienas ziņu saturam aizvadītā gada laikā radīti 13 multimediāli projekti un rakstu sērijas (tostarp – rakstu sērija "LV kods" par kultūras fenomeniem mūsdienu Latvijā, stāsts par Jelgavu – "Pilsēta, kuras nav", "Epicentrs" par sprādzienu universālveikalā "Centrs", "Mantrači" par melno arheoloģiju, "Saules pilsēta" par "ideālo" padomju pilsētu Sedu).

2020. gadā "Rus.Delfi.lv" īstenotais multimediālais darbs "Izlaušanās 94" saņēma Latvijas Žurnālistu asociācijas izcilības balvu kategorijā "Žurnālistika mazākumtautību valodā". Ikgadējā labdarības projektā "Stiprini stipros" pērn aicinājām atbalstīt ģimenes, kurās dzīvo pastāvīgi aprūpējami tuvinieki. Mūsu uzticamie lasītāji šim mērķim ziedoja 78 tūkstošus eiro.
Abonements
Tikai vienu dienu gada abonements par īpašu cenu
Un, protams, turpinām strauji attīstīt "DELFI plus" – saturu, kas pieejams abonentiem. Svinot "Rus.Delfi.lv" 21. dzimšanas dienu, saviem lasītājiem dāvājam īpašu iespēju – abonēt "DELFI plus" gadam par 21 eiro (parastā gada abonementa cena – 29,90 eiro, bet, ja abonē pa mēnešiem, tad gada izmaksas ir 38.87 eiro). Abonements ļauj lasīt visu DELFI maksas saturu gan krievu, gan latviešu valodā, turklāt – bez komercreklāmas! Šis piedāvājums ir spēkā tikai 17. martā.
rus.delfi.lv
"Kaut arī situācija ar Covid-19 vēl ir tālu no atrisinājuma, 2021. gadā "Rus.Delfi.lv" ir lieli plāni," stāsta Anatolijs Golubovs. "Turpināsim portālā attīstīt gan maksas, gan bezmaksas versiju, ieguldot visus spēkus un resursus žurnālistikā."