Karte: Kā pret Krieviju aizstāvas Ukraina? (21. aprīļa aktuālā informācija)
Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Krievijas iebrukums Ukrainā turpinās jau 56 dienas. Ukraina ziņo, ka tās teritorijā pašlaik atrodas apmēram 90 tūkstoši Krievijas karavīru. Savukārt Krievijas prezidents Vladimirs Putins esot devis rīkojumu pārtraukt uzbrukumu metalurģijas kombinātam "Azovstaļ", kura teritorijā Mariupolē joprojām atrodas Ukrainas karavīri un civiliedzīvotāji. Tā vietā viņš pavēlējis kompleksu aplenkt, tā, "lai pat muša nevar izlidot", vēsta raidsabiedrība BBC.

Pievērsiet uzmanību! Sarkanā krāsā iekrāsotās teritorijas iezīmē svarīgu ceļu tīklu un pilsētas, kurās un ap kurām nostiprinājušies okupantu spēki. Taču arī sarkanajās zonās aizvien ir dzīva pretošanās kustība, un tajās ir apdzīvotas vietas, kurās okupantu tanki nav rādījušies.
Iebrukums Ukrainā
Kartē attēlota aktuālā informācija par kara darbību
Aktuālā situācija Severodoņeckā
Karte un apraksts par šo resursu pieejams šeit. Informācija ir aptuvena un mainīga.

"Delfi" arī rekomendē iepazīties ar milzīgo darbu, kuru paveikusi nevalstiskā organiāzija "The Centre for Information Resilience" (CIR). Viņi izveidojuši informatīvu datu žurnālistikā balstītu karti, kurā kopā ar partneriem, piemēram "Bellingcat" žurnālistu komandu, sniegta detalizēta un interaktīva informācija gan par kauju norises vietām, gan dažādiem kara laika incidentiem. Karte un apraksts par šo resursu pieejams šeit.

Jau ziņots, ka Krievija ceturtdien, 24. februārī, sāka pilna mēroga militāru uzbrukumu Ukrainai, prezidentam Vladimiram Putinam brīdinot citas valstis, ka jebkurš mēģinājums iejaukties novedīs pie "sekām, kuras jūs nekad neesat redzējuši".
Dati par pirmo kara mēnesi
Kartē attēlota aktuālā informācija par karstajām zonām Ukrainas kara pirmajā mēnesī
Raksta autori: Oskars Dreģis, Ralfs Eglītis, Kārlis Arājs