Fоtо: Publicitātes foto
Piecas valstis, 750 cilvēki un Šarmelšeiha. Tas nav dekadents "Lielā Getsbija" atveidojums, bet gan "ANEX Tour" organizēts pasākums, kurā tūroperatori no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Ukrainas un Polijas satiekas vienā vietā, lai piedzīvotu tās sajūtas, kuras viņi, atgriežoties savās mītnes zemēs, piedāvās ikkatram no mums. "ANEX Tour" organizētais "vorkšops" saveda kopā tūrisma aģentūras, viesnīcas un pat Ēģiptes tūrisma ministru, pierādot, ka miera pilsēta Šarmelšeiha joprojām var lepni nest savu vārdu.

Brauciens


Labam stāstam vajag sākumu, vidu un beigas, tāpēc arī sāksim stāstu šeit. Pirms pāris nedēļām kolēģe darba čatā ielika vilinošu piedāvājumu – kurš grib braukt uz Ēģipti? Tā kā nekad tur nebiju bijis, nolēmu, ka jāizmanto šī iespēja. Pāris dienas vēlāk ar mani sazinājās ar Aleksejs no "ANEX Tour", kurš aši vien nodeva man vajadzīgo informāciju, lai varētu nokļūt galamērķī. Es esmu lidojis ar lielām lidmašīnām, bet 275 sēdvietu "Boeing 757-300" čārterreiss mani pārsteidza. Tik gariem objektiem nevajadzētu atrasties debesīs, bet tomēr šis lidaparāts, kas ir garākā pasažieru lidmašīna, kurā ir tikai divas rindas ar sēdvietām, visus gribētājus nogādāja no Rīgas uz Šarmelšeihu.

Iebraucot Šarmelšeihā, pirmais šoks, protams, ir gaisa temperatūra, ja Rīgā es drebinājos, tad Šarmelšeihā sāka līt sviedri uzreiz, nokāpjot no lidmašīnas trapa. Tālāk jau sekoja visa ierastā lidostu opera, kurā nevar saprast, kur iet, ko darīt, kas notiek, bet "ANEX Tour" gana veiksmīgi bija saorganizējuši dažus cilvēkus, kas visus novadīja pareizajos virzienos.

Viena lieta, kuru gribu ieteikt ikkatram, kas brauc šādā ceļojumā, ir uzreiz iegādāties vietējo SIM karti datiem. Neviens neesam taisīts no naudas, tāpēc es uzreiz lidostā iegādājos SIM karti, kas man solīja 50 gigabaitus un samaksāju vien 10 eiro. Otra lieta, kuru arī gribu ieteikt – neuzķerieties uz cilvēkiem tualetēs, kas no jums prasa naudu par dvieļu padošanu. Es biju stulbs un samaksāju 10 eiro, kamēr pieredzējušāki kolēģi par mani pēcāk saldi nosmīkņāja.

Dzīve kā Brunejas sultānam


Pēc lidostas aplūkošanas visi pasažieri tika salādēti autobusos, kas mūs aizveda uz galamērķi – "Rixos Golf Villas & Suites Sharm El Sheikh". Piecu zvaigžņu kūrortu, kurā mēs palikām villās ar privātiem baseiniem. Vai tā ir dekadence? Protams, bet ikkatrs kaut reizi dzīvē ir pelnījis dzīvot kā Brunejas sultāns. Labi, varbūt nav gluži Brunejas sultāna līmenis, bet pieredze ir neaizmirstama. Ik rītu var nopeldēties privātā baseinā un vērot, kā virs galvas lido vārnas, vanagi, bet, braucot pusdienās, iepazīties ar gārņiem un pat pupuķiem. Viss "Rixos Golf Villas & Suites Sharm El Sheikh" ir mērķēts uz vienu lietu – golfu un atpūtu. Tāpēc ik pa brīdim gar villas sētu var redzēt cilvēkus, kuri izmisīgi cenšas dabūt mazu bumbiņu tikpat mazā caurumā.

Ierodoties viesnīcā, mūs sagaidīja muzikanti, dejotāji un viesmīļi, kas uzreiz piedāvāja gan alkoholiskus, gan bezalkoholiskus dzērienus. Jau pavisam drīz tikām pie kārotajām numuriņu atslēgām. Nē, numuriņš nebūs korekts veids, kā raksturot mūsu naktsmītni. Mēs tikām izmitināti divstāvīgā villā, kurai pat ir savs privātais baseins. Tas nekas, ka šim kūrortam ir vairāki baseini teritorijā, katrai villai pienākas arī savs privātais baseins. Galds, protams, bija klāts ar ēģiptiešu gardumiem, bet ledusskapjos dzīvoja ūdens, limonādes un kāds miestiņš.

Kūrortā arī iespējams gardi paēst, jo viss ir iekļauts cenā. Tā nu katru dienu mērojām ceļu uz restorānu, kurā ikkatrs varēja atrast sev tīkamo. Vai tā būtu gaļa, kas veģetārs vai jūras veltes, badā te nomirt nevarēja, bet uz svaru pusi gan labāk arī tuvākā laikā neskatīties.

Drošība, drošība un joprojām drošība


Brauciena otra dienā iesākās agri, jo itin visiem vajadzēja īsi pēc pulksten 8 pulcēties viesnīcas lobijā, lai dotos uz blakus esošo viesnīcu, kur notika dažādu viesnīcu prezentācijas un citas svarīgas uzrunas. Galvenā tēma, kas izskanēja gan oficiālās uzrunās, gan neoficiālās sarunās starp nozares ekspertiem, bija viena – Šarmelšeihā ir droši. Tik tiešām, uz ielām redzami vien daži policisti, bet atpūtnieki nesteidzīgi bauda saules starus, kuri dāsni līst pār ikkatru, kas novembra beigās ieradies šajā valstī.

Pati būtiskākā dienas prezentācija gan piederēja "ANEX Tour", kuri pastāstīja par savu darbu, piemēram, to, ka uzņēmums tūrismā darbojas jau 28 gadus, apkalpojot 39 valstis. Uzņēmuma darbības koncepts ir tāds, lai maksimāli izvairītos no starpniekiem, tāpēc "ANEX Tour" pieder savas lidkompānijas, savas viesnīcas un savi transfēru servisi. Attiecīgi cilvēkiem, kas sadarbojas ar viņiem, ir garantija, ka pakalpojums tiks saņemts bez liekām izmaksām.

Lai ieskicētu uzņēmuma patiesās spējas, prezentācijā arī tika uzsvērts, ka 2021. gadā, proti, pirms Krievijas brutālā iebrukuma, "ANEX Tour" Ukrainā vien apkalpoja vairāk nekā vienu miljonu iedzīvotāju. Savukārt no Latvijas jau šobrīd ar "ANEX Tour" var nokļūt glaunākajos Ēģiptes, Turcijas, Grieķijas un citu valstu kūrortos, bet jau pavisam drīz varēs nokļūt arī Apvienotajos Arābu Emirātos, Taizemē un Goa, kas atrodas Indijā. Tāpat uzņēmums plāno piedāvāt ceļojumus uz Spāniju, Grieķiju un Bulgāriju.

Arī otrā dienā turpinājās darbs, bet, ja iepriekšējā dienā viesnīcas sevi tikai prezentēja, tad šajā jau tās sevi pārdeva, proti, lielā konferenču zāle pārtapa par sava veida tirgu, kur tūrisma aģentiem bija iespēja aprunāties ar katra viesnīcas pārstāvjiem, lai uzzinātu, ko tieši pēcāk pārdot potenciālajiem klientiem.

Lai darbs nebūtu tikai darbs, protams, tika padomāts par dažādām izklaides iespējām, piemēram, tūrisma aģenti varēja atstāt savas vizītkartes lielā bļodā, no kuras vēlāk tika izlozēti laimīgie, kas nedēļu ilgi atpūtīsies dažādos pieczvaigžņu kūrortos. Vai tā sagadīšanās vai sentēvu veiksme, bet tieši Latvijas pārstāvju uzvarētāju vidū bija visvairāk.

Kur nu bez atpūtas


Lai kārtīgi sajustu visu kūrortu piedāvājumus, mums arī bija plaša atpūtas programma. Tā vienu vakaru kopā devāmies uz bāru "Taj Mahal", kur varēja baudīt iespaidīgu lāzeru šovu, kā arī kvalitatīvu elektroniskās mūzikas priekšnesumu, kuru papildināja dejotāji un dejotājas.

Savukārt citā vakarā devāmies uz galā vakariņām, kuras norisinājās citā "Rixos" ķēdes viesnīcā. Ja raksta ievadā es runāju par dekadenci, tad šeit tā tika pacelta jaunā līmenī. Viesmīļi, kas izdabās katrai vēlmei, uz skatuves šovs, kurā piedalās akrobāti, dejotāji, mūziķi un kas tik vēl ne. Vakarā gaitā arī tika apbalvoti labākie "ANEX Tour" pārdēvēji, kuri tika pie iespaidīga paskata paketēm.

Kam vajag Šarmelšeihu?


Bet kam tad īsti der Šarmelšeiha? Patiesībā ikkatram! Aktīvie ļaudis šeit atradīs dažādas iespējas sportot, dejot, ballēties, bet miera mikām būs iespēja stundām zvilnēt pie baseiniem, vien ik pa brīdim papildinot savus dzērienus.

Ak jā, saule! Ļoti daudz saules. Ja patīk saule, tad labāku vietu atrast būs grūti.

Principā Šarmelšeiha ir kā miera osta tuksnesī. Galu galā paši ēģiptieši to dēvē par Miera Pilsētu. Tad nu kāpēc ne? Ja vajag mieru, tad vajag Šarmelšeihu.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !