Fоtо: ReTV

Daudzviet Latvijā izveidojusies visai bieza sniega sega. Vidzemē Cēsu un Valmieras apkārtnē sniegs sasniedzis 22 centimetru atzīmi. Lai arī viedokļi par ceļu tīrīšanu un braukšanas apstākļiem ir dažādi, tomēr Neatliekamās medicīniskās palīdzības (NMPD), kā arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) operatīvā transporta ekipāžas līdz šim nokļuvušas uz visiem izsaukumiem pašu spēkiem.

Pastāvīgā snigšana pēdējās nedēļās Vidzemē sagādājusi daudz darba gan valsts ceļu uzturētājiem, gan pašvaldībām, gan privātpersonām. Noturīgā gaisa temperatūra zem nulles nodrošina sniega segas ilgstošu saglabāšanos, bet pēc katras jaunas snigšanas reizes – maksimāli pieejamais tehnikas vienību skaits pēc noteikta algoritma dodas nodrošināt apmierinošus braukšanas apstākļus uz auto ceļiem, ielām un lauku ceļiem. 

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta Valmieras brigāžu atbalsta centra vadītājs Voldemārs Kokorēvičs uzskata, ka šobrīd piekļuve izsaukuma vietām ir normāla, problēmas sagādā vien daudzdzīvokļu māju pagalmu šaurība. 

Skatīties video:

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !