Ne visi grīdas segumi ir kopjami pēc vienas receptes – katram materiālam ir savas prasības, turklāt tas, kā un cik bieži grīdas tiks tīrītas un mazgātas, ļoti atkarīgs arī no noslodzes un higiēnas prasībām. Risinājumi, kas lieliski piemēroti nelielām mājsaimniecībām ar dažiem cilvēkiem, nebūs efektīvi plašās telpās, kurās ikdienā apgrozās ļaužu pūļi. Kā efektīvi kopt grīdas tirdzniecības centros, noliktavās, viesnīcās, autosalonos, restorānos, slimnīcās un citās plašās publiskās telpās – par to šajā rakstā.
Vidēji lielās un arī plašās telpās, kurās ikdienā apgrozās daudz cilvēku, atkarībā no gadalaika grīdas uzkopšanu nepieciešams veikt gandrīz katru dienu. Turklāt ar grīdas slaucīšanu vien nepietiek – lai nodrošinātu izcilu tīrību un higiēnas prasību ievērošanu, nepieciešama arī regulāra mitrā uzkopšana. Diemžēl kvalitatīvi, ātri un efektīvi paveikt tik liela apjoma darbus manuāli, izmantojot parastu birsti, putekļusūcēju un grīdas lupatu, ir teju neiespējami. Vispareizāk šo pienākumu uzticēt kombinētām grīdas mazgāšanas iekārtām, kādas bieži varam redzēt, piemēram, lielveikalos. Tās ir profesionālas ierīces, kas īpaši izstrādātas plašu telpu uzkopšanai.
Pirms iegādāties profesionālo grīdas mazgāšanas iekārtu, jāatbild uz vairākiem jautājumiem – no kāda materiāla ir grīdas segums, kas būs jākopj, no kā tas būs jāattīra, cik bieži tiks veikta tīrīšana? Tie ir vairāki kompleksi jautājumi, lai varētu sasniegt maksimāli labāko rezultātu un izvēlēties piemērotāko risinājumu. Ne vienmēr lētāk ir labāk, bet dārgāk – pareizāk.
— Pēteris Lācis, “Kärcher” apmācību pasniedzējs
Kuru iekārtu izvēlēties?
Stumjamās grīdas mazgāšanas iekārtas ātrai mazu un vidēja lieluma telpu uzkopšanai, mazgāšanas iekārtas ar piedziņu efektīvai tīrīšanai vidēja lieluma platībās, pašbraucošas grīdas mazgāšanas iekārtas ar platformu stāvēšanai vai sēdekli un cita veida iekārtas specifisku darbu veikšanai iespējams atrast jebkurai telpai, sākot no viesnīcām, restorāniem, veikaliem un poliklīnikām līdz pat peldbaseiniem, noliktavām, koridoriem, autostāvvietām, ražošanas zālēm un pat eskalatoriem.

“Kärcher” ražotā “BD 38/12 C” iekārta ar diskveida birsti ir lieliski piemērota vidēji lielu telpu uzkopšanai. Tā ir viegli manevrējama, un vēl viens būtisks tās pluss ir iebūvētais litija jonu akumulators, kas garantē ātru uzlādi un augstu veiktspēju. Arī mazgāšanas iekārta “BR 35/12 C” ir paredzēta vidēji lielām telpām. Iekārtai ir stūrējama rullīšu birstes galva ar KART (“Kärcher Advanced Response Technology”) tehnoloģiju, kas ļauj piekļūt arī ļoti šaurām vietām un kaktiem.
Būtiski, ka abas iepriekš minētās iekārtas ir ar litija jonu akumulatoru. Tas nozīmē, ka tām nav nepieciešama pilna uzlāde – jebkurā brīdī ierīci pēc nepieciešamības var atvienot no kontaktligzdas un veikt uzkopšanu. “BR 35/12 C” ir iestrādāta arī specializēta savācējtvertne, kurā iekārta var saslaucīt rupjākus gružus. Abas šīs tīrīšanas iekārtas ir viegli lietojamas, ērti manevrējamas, tām ir interaktīva vadība – ideāli piemērotas lietošanai vidējas klases telpās, piemēram, medicīnas iestādēs, skolās un citur.
— Pēteris Lācis, “Kärcher” apmācību pasniedzējs
Vēl jaudīgāks un labāks – “B 50”
Daudzus gadus viens no populārākajiem un zināmākajiem “Kärcher” vidējās klases iekārtas modeļiem ar piedziņu bija “B 40” – iekārta, kas plaši tiek izmantota uzkopšanas darbiem mazumtirdzniecības telpās. “B 40” sāka ražot pirms vairāk nekā desmit gadiem, un nesen tirgū nonācis nākamās paaudzes modelis – “B 50”, vēl ērtāk lietojama, ietilpīgāka un labāk pārdomāta kombinētās grīdas mazgāšanas mašīna.

“Iekārtas morāli noveco, un pēc kāda laika ir nepieciešams uzlabot ikdienas lietošanas ērtību. “B 40” iekārtas vairs netiks ražotas. Jaunais modelis ir būtiski pārstrādāts. Nākamās paaudzes iekārta “B 50” ir par 10 litriem ietilpīgāka, un tā ir arī daudz labāk pārdomāta, pārskatāma un zemāka. Iekārta ir aprīkota ar lielu, robustu iesūkšanas latu. To ir iespējams uzpildīt gan no ūdens krāna, gan ar šļūteni, kaut ar spaini. Tajā ir iebūvēts darbības ekrāns, bet ērtākai un plašākai informācijai ir iespējams ar lietotnes palīdzību pievienoties arī ar viedtālruni, kuru tad izmantot par galveno ekrānu. Mašīna uzrāda, cik darba stundām pietiks ūdens un elektrības. Es to sauktu par populāra modeļa būtisku uzlabojumu – visiem zināmais tagad kļuvis vēl labāks,” stāsta “Kärcher” pārstāvis.
Būtiski pieminēt, ka “B 40” modeļa iekārtas padeva noteikta apjoma ūdens daudzumu noteiktā laikā, kas nozīmēja, ka, ātri kustoties, ūdens padeve varēja būt nepietiekama, savukārt, kustoties lēni, – nevajadzīgi liela. Jaunajā modelī ūdens padeve tiek pieskaņota kustības ātrumam, tādējādi uz grīdas nonāk optimāli iestatītais ūdens daudzums katram kvadrātmetram, jo ūdens padeves apjomu iekārta regulē atbilstoši ātrumam.
Robots “KIRA B 50”
Arvien vairāk dažādu darbu aizvieto robotizētas iekārtas, un grīdu uzkopšana nav izņēmums. Profesionālo iekārtu segmentā “Kärcher” izstrādājis autonomu risinājumu – tīrīšanas un mazgāšanas robotu “KIRA” (“Kärcher Intelligence Robotic Applications”), kas piemērots vidēju un lielu telpu uzkopšanai. Šī iekārta tagad pieejama arī Latvijā.

“KIRA B 50” strādā kā klasiska grīdas uzkopšanas mašīna, atšķirība tikai tā, ka iekārta pati pārvietojas un nodrošina autonomu uzkopšanu ar ļoti minimālu visdārgākās daļas – darbaspēka – iesaisti. Turklāt tā neslimo un nedodas atvaļinājumā. Šai iekārtai faktiski nepieciešams tikai pieskatītājs, nevis operators,” stāsta jomas lietpratējs.

Tīrīšanas robota papildaprīkojuma dokstacija nodrošina ne tikai litija jonu akumulatora uzlādi, bet arī autonomu netīrā ūdens izvadīšanu, tvertnes skalošanu un svaiga ūdens uzpildīšanu. Augstas veiktspējas sensori un programmatūra nodrošina navigācijas uzticamību, iekārtas izvairīšanos no sadursmēm un šķēršļiem. Datorizētajā “Fleet” sistēmā iespējams sekot līdzi iekārtas darbībai, un tā arī pati spēj sūtīt ziņojumus un atskaitīties par savu darbu.
Mūsu servisa komanda iekārtu ne tikai uzstādīs, veiks primāro iestatīšanu, bet arī apmācīs, kā ierīci pielāgot gala lietotāja vajadzībām un vadīt. Es teiktu, ka “KIRA B 50” ir tikai nedaudz sarežģītāka par mājas uzkopšanas robotu. Turklāt visi ekrāni ir latviešu valodā. Tiesa, kā jau ar visiem robotiem, arī šai iekārtai ir spēju robežas, taču, lai gan visu tā nevar izdarīt, lielu daļu manuālā darba tomēr spēj paveikt.
— Pēteris Lācis, “Kärcher” apmācību pasniedzējs

Sazinieties ar mums!

"Kärcher" centrs Mūkusala:
+371 26 824 828
veikals.mukusala@karcher.com
Mūkusalas iela 41, Rīga
"Kärcher" centrs Rīga:
+371 67 808 708
veikals.riga@karcher.com
Gustava Zemgala gatve 71, Rīga
"Kärcher" e-veikals:
+371 27 062 989
e-veikals@karcher.com
"Kärcher" serviss:
+371 67 808 709
serviss.lv@karcher.com
Gustava Zemgala gatve 71, Rīga
Madara Orola, Ēriks Radželis
Projekta vadība:
"Delfi Brand Studio"
Saturs:
Projekts sadarbībā ar:
Karīna Sabecka
Izstrāde:
Redaktors:
Līga Švāne
Ieva Zeibote
mediju komunkācijas eksperts:
Māris Rītiņš
Dizains:
Copyright © 2023 AS DELFI. All rights reserved.