sadarbībā ar tefal
Piecas ierīces, kas ļaus gludināt ar prieku
Taisni izgludināts kokvilnas krekls bez nevienas krociņas, mīksts vilnas džemperis, kam patīkami pieglausties, un svaiga, kraukšķīga gultasveļa – gluži kā viesnīcās. Ja gludinot izdodas sasniegt šādu rezultātu, tad skaidrs, ka atrasta īstā ierīce, kas savu darbiņu paveic izcili. Skaidrs, ka ne tikai gludeklis no gludekļa atšķiras, bet arī paši gludinātāji un viņu ieradumi, tāpēc būtiski atrast piemērotāko, kas gludināšanu padarīs par patīkamu procesu.
Kāds gludina tikai un vienīgi gultas pārvalkus, citam būtiski, lai ikviens apģērba gabals būtu mīksts, svaigi izgludināts un bez ielocēm, bet vēl kādam ir svarīgi, lai izgludināt nākamās dienas tērpu varētu ātri un bez aizķeršanās. Lai tuvāk izpētītu, ko piedāvā “Tefal” tvaika gludināšanas iekārtas un kā tās tiek galā ar sadzīvē visbiežāk izmantotajām tekstilijām, testējām piecas no tām. Kādas ir lietotāju atsauksmes? Uzzini, lasot tālāk!
Gludeklis “Tefal Ultimate Pure”
• Jaudīgs (3200 W)
• Mainīga tvaika jaudas padeve (līdz 60 g/min) efektīvai gludināšanai
• Palielinātā tvaika padeve (260 g/min)
• “Micro-Calc Filter” tehnoloģija nogulšņu novēršanai
• Vertikālā tvaika padeve
“Es gludinu daudz un visu – no apakšveļas līdz gultasveļai: kokvilnu, linu, zīdu, sintētiku. Gludināšana ir mans mīļākais mājas darbs, es varu lieku reizi nenotraukt putekļus no plauktiem, bet negludināta apģērba manā skapī nebūs,” stāsta Līga. To, cik labs ir gludeklis, viņa nosaka pēc visai sarežģīti gludināma pārbaudes objekta – kokvilnas vīriešu krekliem. Ja izdodas darbiņu paveikt tā, ka nav nevienas krociņas, gludeklis ir labs.

Līgas pirmie iespaidi par “Ultimate Pure” gludekli? Pievilcīga un pamatīga ierīce. Turklāt tas ir smags, ko viņa uzskata par plusu, jo tas palīdz tikt pie gludāka apģērba. Uz kontrolpaneļa viss saprotams un funkcijas atpazīstamas, arī pamācība vienkārša. Vienīgais nelielais mīnuss, ko Līga piemin kā gludinātāja ar pieredzi, ir papildu tvaika pogas atrašanās, viņasprāt, neērtā vietā – roktura apakšā. Nonākot līdz gludināšanai, testa laikā viņa pamanīja šī gludekļa izeikti spēcīgo tvaika padevi. Jārēķinās, ka daudz gludinot, ūdens tvertne iztukšojas ātrāk. “Toties gludinājums ir izcils, ko dod aparāta svars plus tvaiks – to noliegt nevar.”
Gludeklis lieliski tika galā ar vīriešu kreklu, T krekliem, lielu palagu un citām vienībām. Savukārt gludekļa uzbūvē Līga novērtē pietiekami karstu un “asu” snīpi augšgalā, jo ar tā palīdzību var izgludināt sīkos locījumus, iešuvumus un faltītes – ar šīm detaļām “Tefal” gludeklis palīdzēja tikt galā teicami.
Gludināšanas sistēma “Tefal Pro Express Vision”
Tvaika ģeneratora gludeklis (3000 W);
Noņemama ūdens tvertne (1.2 l);
Nepārtraukta tvaika padeve (180 g/min);
Palielināta tvaika padele līdz 750 g/min;
Divi vienā režīms gludināšanai un tvaicēšanai;
“Smart LED Vision” apgaismojums labākai redzamībai.
Rūta savas attiecības ar gludināšanu raksturo kā viļņveida – viņa nav no tām, kura izgludinās pat kokvilnas zeķītes, taču, kad uznāk iedvesma un fonā iet labs seriāls, gludināšana uzņem apgriezienus un gandarījumā viena pēc otras slejas tīro apģērbu kaudzītes. Visbiežāk viņai ikdienā nepieciešams izgludināt svarīgu apģērba komplektu, kas nolikts nākamajai dienai, vai mirkli pirms iziešanas no mājas. Rūta tāpēc novērtē iespēju izgludināt krekliņu vai svārkus ātri un operatīvi. Lielāko izaicinājumu sagādā blūzes – kreklveida, ar dažādām ielocēm, volāniem, smalkajiem fasoniem, kuras grūti izgludināt ar Rūtas standarta gludekli, kam jāpielāgo režīms un jāpiktojas, ka piedurknē iegludinās rievas.

“Tefal Pro Express Vision” tvaika gludināšanas sistēmas testu Rūta sāka ar pamācības izlasīšanu un video noskatīšanos “Youtube”. Tad piepildīja lielo tvertni ar ūdeni un sāka gludināt: “Kā jau pirmajā reizē, protams, bija zināmas bažas kaut ko izdarīt greizi, tomēr kopumā nekā pārmēru sarežģīta nebija.” Kokvilnas gultasveļu Rūta izgludināja bez problēmām. Arī apdrukāts T krekls izturēja testu un zīmējumu “Tefal” gludeklis “Smart” režīmā pasaudzēja. Šis režīms lieliski noderēja, gludinot raupjas kokvilnas auduma spilvendrānu, ko parasti grūti izdarīt ideāli.

Pēdējais testa objekts bija Rūtas atlasa blūze ar plecu polsteriem, iešuvēm, krokainu apkakli un podziņām – nudien izaicinošs apģērbs. Pamatdarbu Rūta veica uz gludināmā dēļa, atkal uzticoties “Smart” režīmam, bet sarežģītākās vietas gludas tapa, kad blūze jau bija uz pakaramā, jo šis gludeklis ērti izmantojams arī vertikālai gludināšanai. Rūta vērtē, ka pats gludeklis ir ērts un viegls, taču visa sistēma būs piemērota tiem, kuri regulāri gludina un pieiet šim procesam nopietni. Ietilpīgā ūdens tvertne ļaus darboties ilgāku laiku. Viņa gan to iesaka novietot uz atsevišķas virsmas, lai ērti un netraucēti rosītos uz gludināmā dēļa. “Vislabāk šāda gludināšanas sistēma iedzīvotos kādas lielākas ģimenes privātmājā, kur veļas mazgāšanai un gludināšanai ir atvēlēta atsevišķa telpa. Vai arī tā būtu noderīgs palīgs kādam ar viesmīlību saistītam mazajam uzņēmumam, kam ideāli gludi palagi vai galdauti ir ikdienas nepieciešamība.”
Rokas tvaika ierīce “Tefal Access’ Steam Care”
Vertikāli lietojams tvaicētājs (1600 W)
Tvaika plūsmas jauda līdz 30 g/min
Komplektā iekļauts vertikāls atbalsta dēlis
Plata alumīnija sildvirsma, uzkarst 40 sekundēs
Strāvas vada garums 3 m ērtai lietošanai
Aija sevi sauc par regulāru gludinātāju – to dara vismaz reizi nedēļā, citreiz pat tās ir vairākas reizes, ja pašai vai ģimenes locekļiem tas nepieciešams. Visbiežāk tās ir pašas blūzes, vīriešu krekli, bērnu apģērbs un gultasveļa. Kā jau lielākoties tas mēdz būt, arī Aijai ir būtiski, lai gludināšana būtu ātrs process. Viņai šķiet apgrūtinoši tas, ka nepieciešams uzstādīt gludināmo dēli un sagatavoties šim mājas darbam. Raizes sagādā arī tas, ka ar parasto gludekli var sabojāt apģērbu, to piededzinot vai saraujot, ja izvēlēts nepiemērots gludekļa režīms. Līdz šim viņas sabiedrotais gludināšanā ir bijis klasisks budžeta gludeklis.
Testējot ērto un rokās turamo “Tefal” tvaika ierīci “Access’ Steam Care”, jau pirmajā sastapšanās mirklī Aija novērtēja, cik ērti to ir pieslēgt. Tāpat darbošanos ļoti atvieglo komplektā esošais vertikālais dēlis, kuru ērti piestiprināt, piemēram, durvīm. Ar rokas tvaika ierīci blūžu un kreklu gludināšana padevusies pavisam viegli, nemaz nerunājot par bērnu apģērbu, kura gludināšana mēdz būt piņķerīgāka nelielā izmēra dēļ. “Šis gludeklis ir lieliski piemērots tādiem steidzīgiem cilvēkiem kā es, kuriem ir svarīgi nesabojāt audumu un nav laika iedziļināties 50 gludekļa funkcijās,” rezumē Aija.
Apģērba tvaicētājs un attīrītājs “Tefal Care For You”
• Izžāvē, tvaicē, gludina un attīra drēbes automātiski
• 40 minūšu dezinfekcijas cikls likvidē līdz 99,99% mikrobu
• Piemērots visiem audumiem
• Viegli transportēt un uzglabāt
• Izteikti kluss
Marta ar gludināšanu ir uz “tu” – to dara pēc katras izmazgātas un izžāvētas drēbju porcijas ar tām vienībām, kas izskatās saburzītas. Kad ir laiks, šo darbiņu vislabāk viņa paveic ar klasisko gludekli un gludināmo dēli, bet tad, ja jāsteidzas, ātrai kroku likvidēšanai talkā nāk rokā turams tvaika gludeklis. Kas gludināšanas procesā Martai sagādā lielākos izaicinājumus? Vispirms jau fakts, ka gludināšana ar klasisko gludekli ir laikietilpīga. Vēl galvassāpes sagādā zīda blūzes, jo gludināšanas laikā uz tām mēdz uzpilēt ūdens un radīt pleķus.

Izmēģinot apģērba tvaicētāju “Tefal Care For You”, jau pirmajā mirklī Marta novērtēja, cik ļoti pārdomāta ir katra detaļa, uzstādīšana, ieslēgšana un ierīces uzglabāšana. Nostiprinājuma klipšiem sava kastīte, pultij – vieta. Marta izvēlējās tvaicētāju izmantot, virsdrēbju atsvaidzināšanai, kā arī dažu ikdienas apģērbu gludināšanai. “Lai arī daļu rudens un ziemas drēbju uzglabāju speciālos auduma maisos, izņemot no skapja, drēbēm ir sastāvējuša gaisa aromāts.” Rudens mētelis pēc dezinfekcijas 40 minūšu ciklā bijis patīkami atsvaidzināts, gluži kā saņemot no ķīmiskās tīrītavas, un bijusi sajūta, ka baktērijas tiešām iznīcinātas. Silto džemperu dezinfekcijai Marta iesaka izmantot 20 minūšu ciklu, jo pēc tā pat kodīgie vilnas izstrādājumi kļūs maigi un pūkaini.
Iekārtas gludināšanas režīms lieliski tika galā ar Martas zīda blūzēm – tās pēc izņemšanas bija gludas un bez ūdens pleķīšiem. Pareizi uzliekot apģērbam nostiepšanas klipšus, ērti var izgludināt arī uzvalku, žaketes un kreklus. Marta iesaka lietotājiem pārliecināties, ka konkrētais apģērbs būs piemērots žāvēšanai un nesarausies, jo šis režīms ir tiešām jaudīgs. Turklāt Martas vērtējumā “Tefal Care For You” apģērba tvaicētājs un attīrītājs ir ne tikai ērti lietojams, bet arī patiesi kluss, atšķirībā no citām žāvēšanas ierīcēm.
Tvaika gludināšanas sistēma “Tefal IXEO Power”
• Trīs pozīciju iebūvēts gludināmais dēlis “Smart Board” (horizontāla, vertikāla un 30 grādu leņķa pozīcija);
• Ergonomisks un viegli transportējams;
• Viegla un kompakta gludekļa galviņa;
• Tvaika padeve līdz 90 g/min un 5.8 bar;
• Ietilpīga ūdens tvertne (1.1 l).
Vita ikdienā gludina tikai pašu nepieciešamāko – apģērba gabalus, kas patiešām saburzījušies. Piemēram, iebuktēt vīra uzvalka bikses, izgludināt svārkus. Mājās viņa darbojas ar klasisku gludekli, kas aprīkots ar vertikālo tvaika funkciju, kā arī rokas tvaika gludekli. Būdama stiliste, viņa ikdienā arī darbā sapoš raidījumu vadītājus “Delfi TV” studijā, tāpēc nereti pirms ētera nākas aši izgludināt kādu vīriešu kreklu, burzīgu kleitu vai iztvaicēt žaketi. Par visizaicinošāko apģērbos Vita sauc burzīgo piedurkņu gludināšanu, tāpēc viņai ir būtiski, lai gludināmais dēlis būtu aprīkots ar šaurāku dēlīti, kur to veiksmīgi izdarīt. Īpaša uzmanība jāpievērš arī lina apģērbiem un tekstilijam, jo šis materiāls prasa uzmanīgi izvēlēties piemērotu gludekļa režīmu.
Pirmais iespaids par “Tefal IXEO Power” Vitai bija pārsteiguma pilns – viņa novērtēja to, ka šī ir divi vienā ierīce, kurai ir arī iebūvēts gludināmais dēlis. Tātad nebūs tas atsevišķi jāmeklē, un šāda iekārta īpaši noder viņas darbā. Gludināšanas sistēmu uzstādīt bijis viegli, viss saklikšķējis un sanācis. “Ir nedaudz jāpiešaujas pie gludināmās virsmas nostādīšanas, slīpajā pozīcijā to izdarīt ir viegli, bet horizontālajā režīmā jāpabīda kājas, lai būtu piemērotas manam augumam.”
Vita gludināšanas testam bija sarūpējusi nepareizi izmazgātus un īpaši saburzījušos kreklus – vienu pakļāvīgāka auduma, otru gludināšanai izaicinošāku. Ierīce ar to tika galā teicami, krekli bija gludi izgludināti, pateicoties jaudīgajam tvaikam. Vita testam bija paņēmusi arī lina galdautu ar austām mežģīnēm no vecmāmiņas pūra lādes, kura gludināšana ir visai sarežģīta. “Perfekti, tik ātri izgludinājās, bez problēmām!” Vita iesaka gludināšanas sistēmu tiem, kuri ikdienā gludina izejamās drēbes, jābūt gludām žaketēm, zīda blūzēm, un tas jāpaveic ātri. Viņasprāt, iekārta ir pietiekami mobila un ērti lietojama, lai to varētu droši pārvietot no vienas vietas uz citu, neatvēlot gludināšanai konkrētu telpu.
Projekts sadarbībā ar:
Saturs
Ketija Nuķe-Osīte
Redaktors
Kristīne Melne
Izstrāde
Karīna Sabecka
Dizains
Māris Rītiņš
meDIJU KOMUNIKĀCIJAS EKSPERTS
Laura Šteinberga
Projekta vadība
Madara Orola