Foto: Publicitātes foto
Ja vannasistabas uzlabošana ir tava Jaunā gada apņemšanās, tad mums ir labas ziņas – vari to izdarīt, netērējot daudz līdzekļu vai sava laika. IKEA interjera dizainers dalās ar vienkāršiem padomiem un ieteikumiem, kā veikt nelielas izmaiņas, kas var dot būtisku efektu, nodrošinot vairāk vietas dažādu priekšmetu uzglabāšanai un atsvaidzinot vannasistabas izskatu.

IKEA Interjera dizaina nodaļas vadītājs Darius Rimkus dalās ar vienkāršiem un pieejamiem paņēmieniem, kā atsvaidzināt vienu no mazākajām telpām mājās – vannasistabu. Dažus no ieteiktajiem risinājumiem iespējams atrast IKEA par jaunu, zemāku cenu: lai nodrošinātu pieejamību pēc iespējas vairāk cilvēkiem, IKEA no 1. februāra samazinājis cenas vairāk nekā 1000 interjera preču.

1. Pievērs uzmanību tekstilizstrādājumiem. "Vieglākais un lētākais veids, kā atsvaidzināt vannasistabas interjeru, ir nomainīt tekstilizstrādājumus un praktiskus aksesuārus. Jaunuma efektu iespējams radīt, nepārkrāsojot sienas un nemainot flīzes. Izvēlies jaunus dušas aizkarus, vannasistabas paklājiņu, dvieļus, ziepju trauku un citus aksesuārus saskaņotās krāsās – tas viss var izmaksāt līdz 15 eiro un radīt lielu efektu. Tikai pieskaņo visus šos aksesuārus sienu un grīdas krāsu paletei," iesaka Rimkus.

Piemēram, DIMFORSEN dvieļu cena ir tikai sākot no 2,49 eiro, un tie pieejami trīs dažādās krāsās. Savukārt jauna FINTSEN vannasistabas paklāja vai BJÄRSEN dušas aizkara cena ir tikai 2 eiro.

2. Tāpat kā jebkurā mazā telpā – izmanto visu sienas augstumu. Interjera dizainers iesaka – ja pieejamā telpa ir ierobežota, ir svarīgi patiešām izmantot telpas augstumu līdz pat griestiem. "Ja nav vietas sienas skapjiem, izmanto sienas un šaurās vietas savā labā. Neizmantotā telpa starp skapjiem var būt ļoti noderīga. Tā varētu būt vieta, kur novietot šauru SKUBB kasti ar nodalījumiem (9,99 eiro) vai VESKEN plauktu moduli (no 10 eiro). Vai varbūt pie durvīm piestiprināts ENUDDEN pakaramais (3,49 eiro) varētu radīt papildu vietu halātiem un dvieļiem," iesaka interjera dizainers.

Viņš piebilst, ka vannasistabas tekstilizstrādājumu un sīku priekšmetu uzglabāšanai lieliski noder arī durvju pakaramie (SKOGSVIKEN), kuru cena sākas no viena eiro un tos iespējams pakārt gandrīz visur. Arī telpa virs durvīm varētu palīdzēt izveidot papildu vietu dažādu lietu uzglabāšanai. Vieta virs durvīm bieži tiek piemirsta, taču tā ir lieliska vieta plauktam, kur uzglabāt tīros dvieļus.

3. Mazini nekārtību. "Viena no visbiežāk sastopamajām parādībām vannasistabās ir higiēnas piederumu novietošana uz vannas malas vai dušas grīdas. Ja vannasistaba ir maza, nekārtība ir vēl pamanāmāka. Šādi telpā tiek radīta vizuāla nekārtība, nemaz nerunājot par to, ka tādējādi tiek paildzināts telpas tīrīšanas laiks. Ātrs risinājums dažu eiro vērtībā var būt vannasistabas sienām paredzēti mantu uzglabāšanas produkti," – stāsta interjera dizainers Rimkus.

Viņš piebilst, ka ir risinājumi, kuru izmantošanai nav nepieciešams urbt flīzēs caurumus. Tos iespējams piestiprināt, izmantojot piesūcekņus – sākot no zobu sukas turētāja līdz dušai paredzētiem turētājiem un grozam. Lai mazinātu nekārtību, aplūko TISKEN trauku ar piesūcekņiem par 5,99 eiro vai KROKFJORDEN iekaramu dušas plauktiņu ar diviem līmeņiem par 9,99 eiro.

4. Lieto organizatorus. Pat ja tev ir skapis vai atvilktnes, kurās vari noslēpt nekārtību, ir vērts šim kārdinājumam pretoties. Izmanto kastes, kurās uzglabāt dažādus priekšmetus, tostarp mājas SPA, kosmētikas un personīgās higiēnas komplektus, kurus pēc vajadzības vari paņemt vai nolikt atpakaļ. Organizatori sīkumiem atvilktnēs ir vienkāršs veids, kā uzturēt kārtību. GODMORGON minikumode ar divām atvilktnēm ir neaizstājama un maksā 12,99 eiro.

5. Radi personisku pieeju. Lai vannasistabā radītu mājas SPA sajūtu, pievieno dažus dekoratīvus elementus. "Uz vaļējiem plauktiem novieto kādu augu, savu iecienītāko smaržu un tīrus dvieļus. Arī nelielas vāzes un ziedi var piešķirt krāsu un noskaņu tavai relaksējošajai vannasistabai. Arī kastītes no dabīgiem materiāliem, piemēram, bambusa vai SILVTJÄRN stikla trauks (3,99 eiro) var būt jauks un praktisks akcents, vienlaikus nodrošinot vietu sīkumu uzglabāšanai. Izmanto nelielus groziņus, lai uzglabātu savus iecienītākos SPA produktus, tādējādi tev viss būs pa rokai, kad vēlēsies veltīt mazliet laika sev," saka Rimkus.

IKEA samazina cenas


Ar mērķi veicināt labāku ikdienas dzīvi daudziem cilvēkiem, IKEA no 2024. gada februāra samazinājis cenas vairāk nekā 1000 preču. Cenas tiks samazinātas ievērojamai mājokļa mēbeļu klāsta daļai, aptverot simtiem preču dažādās kategorijās – sākot no tādām ikoniskām mēbelēm kā dīvāni, atpūtas krēsli, dažādi uzglabāšanas risinājumi un beidzot ar interjera priekšmetiem. Piemēram, cena kastei DRONA samazināta no 3,99 eiro līdz 2,99 eiro, plauktam KALLAX – no 44,99 eiro līdz 39,99 eiro, kumodei ar atvilktnēm MALM – no 59,99 eiro līdz 49,99 eiro, rakstāmgaldam MICKE – no 99 eiro līdz 79 eiro. Tie, kas vasaras sezonai sāk gatavoties laikus, atradīs NÄMMARÖ kolekcijas preces par zemāku cenu. Cenas tiks samazinātas arī dažādiem guļamistabas tekstilizstrādājumiem, piemēram, siltajai segai SMÅSPORRE, kā arī rāmim TROFAST un daudziem citiem mājas interjera risinājumiem.

IKEA preces par jaunu, zemāku cenu meklē šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!