Kā Olga Rajecka uz vienu dienu kļuva par "McDonald’s" darbinieku
Kā Olga Rajecka uz vienu dienu kļuva par "McDonald’s" darbinieku
Darbavieta, kur tevi novērtē un par tevi rūpējas, un draudzīgs kolektīvs kā otrā ģimene – tāda ir "McDonald’s" darbinieku ikdiena, kurā nelielu ieskatu guva arī iemīļotā dziedātāja Olga Rajecka. Viņa pieņēma izaicinājumu uz vienu dienu iejusties restorāna darbinieka ādā. Kā viņai veicās ar darbinieku iepazīšanu, pienākumu apguvi un klientu apkalpošanu – to visu uzzini šī piedzīvojuma pirmajā sērijā.
Atplaucis plašā smaidā, Olgu "McDonald’s" restorānā Imantā, Rīgā, sagaidīja restorāna vadītāja vietnieks Kirils. Viņa uzdevums bija dziedātāju ievadīt pirmajā darbadienā, sīki un smalki izstāstot un parādot, kā darbojas dažādas gatavošanas stacijas virtuvē un kāda vispār ir darbinieku ikdiena, strādājot apkalpojošajā sfērā.
Olga darba nebijās un ar lielu interesi ne tikai klausījās instruktāžās, bet arī pati izmēģināja spēkus ēdienu gatavošanā, sekojot restorāna vadītāja vietnieces Anastasias padomiem. Par savu veikumu Olga saņēma uzslavu, un Anastasia atzina – "McDonald’s" komandā viņa vienmēr ir izjutusi kolēģu atbalstu, kas veido labvēlīgu vidi ilgtermiņa darbam.
Te notiek tāda aprite! Katram ir savs uzdevums, un darbinieki rosās kā skudriņas, gatavojot pasūtījumus. Katrs zina, kas viņam ir jādara, un tas viss notiek ļoti profesionāli. Neviens nesaskrienas, neviens nekliedz. Viss notiek ātri un raiti, čik, čik – un gatavs!
Olga Rajecka, dziedātāja
Dziedātāja vēlāk piešāva roku arī frī kartupeļu gatavošanā un citos darbiņos. Savukārt pusdienu pārtraukumā Olgai bija iespēja aprunāties ar kolēģiem. Šajās sarunās viņa uzzināja, ka restorānā strādā ap 70 darbinieku. "McDonald’s" komandā gaidīts ir ikviens – gan jaunieši, gan seniori, arī jaunās māmiņas un jebkurš cits. Rūpes par citiem, kāda laipna vārda pateikšana, uzmundrināšana un palīdzēšana – tā šeit ir ikdiena.
Darbinieku labbūtību veicina dažādi kopīgi pasākumi un bonusi. Piemēram, svētkos tiek pasniegtas dāvanas, tiek apbalvoti mēneša labākie darbinieki, ir pieejamas apmaksātas pusdienas. Un ir gadu desmitos rūpīgi pārdomāta un noslīpēta apmācību sistēma, kā arī iespēja apgūt jaunas prasmes, virzoties augšup pa karjeras kāpnēm. Šie un citi bonusi darbiniekiem ļauj justies novērtētiem.
Darbā ievadīšana bija izcila. Es centos, visu sapratu un darbu uztvēru ļoti nopietni, jo mani pašu vienmēr ir ļoti interesējis, kā tas viss notiek. Ja cilvēks spēj domāt, viņš var strādāt "McDonald’s", jo šeit ir brīnišķīgs kolektīvs un labi darbinieki, kas visu iemāca.
Olga Rajecka, dziedātāja

Gribi kļūt par daļu no mūsu komandas?

Piesakies darbam "McDonald’s" mājas lapā.

Veidoja:
Teksts: Līga Švāne
Video: KMM VISUALS
Dizains: Ralfs Eglītis
Projekta vadība: Žanete Kļaviņa
Mediju komunikācijas eksperts: Ieva Zeibote
Avoti:
Projektā izmantoti: attēli no McDonald's
Projekts sadarbībā ar: