Daudzi savu ikdienu nespēj iedomāties bez augstspiediena tīrītāja – tas ir mūsu draugs un sabiedrotais brīžos, kad jānomazgā automašīna, jāsakopj piemājas bruģis, jānoskalo mājas fasāde un jāpaveic citi uzkopšanas darbi, kas bez iekārtas palīdzības prasītu lielu piepūli un aizņemtu daudz laika. Kopš brīža, kad 1950. gadā “Kärcher” izgudroja augstspiediena tīrītāju, iekārtas nemitīgi tiek pilnveidotas un uzlabotas, un arī pats “Kärcher” nesnauž – nesen tirgū nonākuši vēl jaudīgāki un izturīgāki augstspiediena tīrītāju superklases modeļi.
Kas vispār ir augstspiediena mazgāšana? Tas ir efektīvākais un ātrākais tīrīšanas veids netīrām virsmām, kas nebaidās no mehāniskas iedarbības. Augstspiediena tīrītājs būtībā ir ūdens sūknis, kas paceļ ūdens darba spiedienu un paredzēts kā instruments virsmu mazgāšanai. Tos plaši izmanto rūpniecībā un komerciālām vajadzībām, kā arī mājsaimniecībās, taču būtiski atšķiras izvēlēto iekārtu veiktspēja un funkcionalitāte.
Ar ko profesionālās iekārtas ir labākas?
“Ļoti bieži gadās, ka salīdzinoši lielu, profesionālu uzdevumu risināšanai tiek iegādātas mūsu sadzīves iekārtas, bet tas nav pareizi. Sadzīves iekārtas, lai arī cik jaudīgas tās būtu, savā būtībā nav paredzētas tik apjomīgiem darbiem. Nenoliegšu, mūsu sadzīves iekārtas iztur diezgan lielu slodzi un spēj paveikt diezgan lielu darba apjomu, bet vairumā gadījumu klientam tomēr būtu jāiegādājas profesionālā iekārta. Piemēram, ja instrukcijā ir norādīts, ka sadzīves iekārta paredzēta izmantošanai mājsaimniecības vajadzībām, tad piemājas dārzā novietots kombains noteikti netiks uzlūkots kā daļa no mājsaimniecības,” stāsta Pēteris Lācis, “Kärcher” apmācību pasniedzējs.

Būtiskākais, kas profesionālās iekārtas atšķir no mājsaimniecības iekārtām, ir to ražošanā izmantotie materiāli. Profesionālās iekārtas ir daudz robustākas un izturīgākas, tās ir paredzētas lielākām slodzēm un ir ar lielāku resursu. Šo ierīču uzdevums ir risināt profesionālas un komerciāla rakstura vajadzības. Jo lielāks lietotāju loks vienai iekārtai, jo izturīgākai tai ir jābūt.
Ļoti daudzus biedē profesionālo iekārtu cena, kas, protams, ir augstāka nekā mājsaimniecības tehnikai. Piemērs: jaudīgākā sadzīves iekārta atkarībā no komplektācijas maksā 580–650 eiro, bet profesionālajā klasē ekvivalenta maksā aptuveni divreiz vairāk, taču gala lietotājs, iegādājoties profesionālo ierīci, beigās iegūs nevis tikai divreiz, bet pat četrreiz un piecreiz lielāku resursu un iekārtas izturību – kalpošanas ilguma pieaugums būs neproporcionāls cenas pieaugumam.
— Pēteris Lācis, “Kärcher” apmācību pasniedzējs
Uzņēmuma iekšējās higiēnas nodrošināšana, ražošanas procesu nodrošināšana un mazgāšanas pakalpojumu sniegšana – profesionālo augstspiediena tīrītāju pielietojums ir ļoti plašs. Celtniecība, lauksaimniecība, rūpniecība, municipālās vajadzības – šī ir tikai daļa no industrijām. Ļoti daudz uzņēmumu augstspiediena tīrītājus izmanto ražošanas procesu nodrošināšanai, piemēram, konveijera lentes mazgāšanai, smagās tehnikas (traktoru, kombainu, smago automašīnu u. c.) sakopšanai utt. Tāpat arī ir uzņēmumi, piemēram, auto mazgātavas, kam augstspiediena mazgāšana ir tiešais pakalpojums.

“Es vienmēr saku – pērciet iekārtu, ar kuru būs ērti strādāt, jo tas arī noteiks to, vai darbinieks vēlēsies ierīci izmantot. Jo tīrīšanas process vienkāršāks un lietotājam ērtāks, jo lielāka iespējamība, ka tīrīšana tiks veikta. Profesionālās iekārtas ir ne tikai izturīgākas, bet arī īpaši pielāgotas tam, lai tās būt maksimāli viegli lietot apgrūtinošos apstākļos. Kā piemēru var minēt “EASY!Force” augstspiediena pistoli, kas veidota tā, lai augstspiediena strūklu būtu maksimāli ērti vadīt un sprūda aizturspēks būtu samazināts līdz nullei. Šī revolucionārā konstrukcija nodrošina, ka, ilgstoši strādājot, nenogurst rokas,” tā “Kärcher” pārstāvis.
Foto: tiek veikta mazgāšana, izmantojot “EASY!Force” augstspiediena pistoli
“Kärcher” ir vairāku desmitu gadu pieredze iekārtu ražošanā, un visa profesionālā tehnika tiek ļoti rūpīgi un pārdomāti izstrādāta, lai tā attaisnotu lietotāja finanšu ieguldījumus un ilgtermiņā atmaksātos. Veicot jebkādus uzlabojumus, tiek ņemti vērā visi aspekti, lai tiktu nodrošināta vēl ērtāka lietošana.
Superklase – tagad vēl jaudīgāka un labāka
“Kärcher” profesionālajās augstspiediena tīrīšanas iekārtās izmantojams ūdens ar temperatūru līdz +60°C, specifiskiem modeļiem – pat +80°C, bet ir arī iekārtas, kuras pašas spēj uzsildīt ūdeni. Tās ir ar elektrisko vai iekšdedzes dzinēju, gan mobilas, gan stacionāras, un, piemēram, iekārta “HDS 17/20, De Tr1” pat veidota kā piekabe, lai to būtu ērti pārvietot no viena objekta uz citu. Lielāka veiktspēja ar mazāku patēriņu un ilgāks kalpošanas laiks ar īsāku tīrīšanas laiku – tā īsumā var raksturot profesionālās iekārtas.

“Kärcher” augstspiediena tīrītāju superklasē ir jaudīgākie un veiktspējīgākie augstspiediena mazgātāji, kas nodrošina maksimālu jaudu, ūdens spiedienu un caurplūdi.

“Profesionālie augstspiediena mazgātāji tiek iedalīti vairākās klasēs – kompaktklase, vertikālā tipa klase, vidējā klase un superklase. Un katrai no tām ir sava veiktspēja un funkcionalitāte. Superklases iekārtu nosaukumā ir atrodams S burts. Būtiskākais jaunums “Kärcher” augstspiediena tīrītāju superklasē – pilnībā atjauninātas superklases iekārtas ir nesen nonākušas tirdzniecībā," stāsta uzņēmuma pārstāvis.
Sevi jau lieliski pierādījušas iekārtas pēc rūpīga darba esam izgatavojuši vēl uzticamākas un labāk lietojamas. Tām nākušas klāt dažādas papildfunkcijas – iekārtas pašas darba pārtraukumos samazina sistēmā esošo spiedienu, tām ir pašdiagnostika, kā arī iekļauti citi risinājumi, kas atvieglo darbu. Iekārtas ir pārstrādātas pēc modulārā principa, un klientam tās būs vieglāk lietot.
— Pēteris Lācis, “Kärcher” apmācību pasniedzējs
Jau labi zināmie superklases modeļi, piemēram, aukstā ūdens augstspiediena tīrīšanas iekārta “HD 10/21-4S”, kas piemērota ikdienas lietošanai smagos apstākļos, kļuvuši vēl labāki. Jaunā pašdiagnostikas sistēma nodrošina to, ka iekārtas pašas spēj kontrolēt dažādus procesus, piemēram, sekot līdzi strāvas padevei. Darbības indikators, eļļas līmeņa lodziņš, automātiskā spole, augstas kvalitātes šļūtene – šī ir daļa no jaunajiem uzlabojumiem, kas veikti dažādiem modeļiem, tostarp “HD 10/25-4S” un “HD 9/20-4S”.
Augstspiediena tīrīšana nebeidzas ar lētākās iekārtas iegādi. Ir jāsaprot, kāds būs iekārtas izmantošanas mērķis, un tā jāiegādājas atbilstoši šim mērķim. Profesionālās iekārtas ir paredzētas lielas noslodzes nepārtrauktai darbībai, un tās sevi jau lieliski pierādījušas kā labu palīgu dažādās dzīves situācijās,” piebilst jomas eksperts.
— Pēteris Lācis, “Kärcher” apmācību pasniedzējs

Sazinieties ar mums!

"Kärcher" centrs Mūkusala:
+371 26 824 828
veikals.mukusala@karcher.com
Mūkusalas iela 41, Rīga
"Kärcher" centrs Rīga:
+371 67 808 708
veikals.riga@karcher.com
Gustava Zemgala gatve 71, Rīga
"Kärcher" e-veikals:
+371 27 062 989
e-veikals@karcher.com
"Kärcher" serviss:
+371 67 808 709
serviss.lv@karcher.com
Gustava Zemgala gatve 71, Rīga
Madara Orola, Ēriks Radželis
Projekta vadība:
"Delfi Brand Studio"
Saturs:
Projekts sadarbībā ar:
Karīna Sabecka
Izstrāde:
Redaktors:
Līga Švāne
Ieva Zeibote
mediju komunkācijas eksperts:
Māris Rītiņš
Dizains:
Copyright © 2023 AS DELFI. All rights reserved.