Foto: Publicitātes foto

Drošība jau daudzus gadus ir viens no būtiskākajiem kritērijiem autovadītājiem, izvēloties jaunu spēkratu. Tā kā automašīnas nepārtraukti attīstās, un ražotāji arvien vairāk piedāvā elektromobiļus, arī drošības koncepcija attīstās.

Līderi Eiropas standartos

Viena no šādām organizācijām ir "Euro NCAP" (Eiropas Jauno automobiļu vērtēšanas programma), kas stingri pārbauda Eiropā pārdotās automašīnas. Daudzi autobraucēji noteikti atceras attēlus reklāmās, kur šīs organizācijas speciālisti veic triecienu testus, pārbaudot pilnīgi jaunus automobiļus pret īpašām barjerām, lai novērtētu to drošību un sniegtu pircējiem noderīgu informāciju. Autoražotāji nepārtraukti konkurē par augstāko "Euro NCAP" drošības reitingu (kopš 2009. gada tas ir piecu zvaigžņu reitings no iespējamām piecām zvaigznēm) par savu tirgū laisto modeļu drošību.

Piemēram, pārskatot jaunākos "Euro NCAP" testus, redzams, ka augstākais piecu zvaigžņu drošības vērtējums 2023. gadā piešķirts tādiem modeļiem kā BMW 5. sērijai, "Kia EV9", "Mercedes-Benz EQE SUV", "Volkswagen ID.7" un "Lexus RZ". Savukārt "Honda ZR-V" un "Hyundai Kona" modeļi par vienu zvaigzni atpalika no augstākā reitinga.

"Euro NCAP" ir neatkarīga organizācija ar augstu kompetenci. Tās visaptverošos ziņojumus un pastāvīgi aktualizēto informāciju par jaunākajiem modeļiem augstu vērtē tirgū gan paši autoražotāji, gan pārdevēji, gan arī pircēji.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!