Foto: Shutterstock

No ceturtdienas, 15. februāra, ja Latvijā tiks konstatēta Krievijā reģistrēta transportlīdzekļa izmantošana ceļu satiksmē, to varēs konfiscēt un nodot bez atlīdzības Ukrainas atbalstam cīņā ar agresorvalsti, informē Tieslietu ministrija.

Savukārt Valsts policija paziņojusi, ka uzraudzīs un, veicot ikdienas pienākumus, pievērsīs uzmanību automašīnām ar Krievijas Federācijas numurzīmēm. Ja iedzīvotāji pamana satiksmē šādas automašīnas, tad ir aicināti ziņot policijai, zvanot pa tālruņa numuru 110.

Saeima aizvadītā gada 2. novembrī atbalstīja grozījumus Ceļu satiksmes likumā, kas stājās spēkā 15. novembrī un paredz aizliegt Krievijas transportlīdzekļiem piedalīties ceļu satiksmē, ja tie netiks reģistrēti Latvijā noteiktā termiņā. Likums nosaka, ka transportlīdzeklis jāreģistrē vai jāizved no Latvijas ne vēlāk kā līdz 2024. gada 14. februārim.

Krievijā reģistrētu transportlīdzekli izmantot ceļu satiksmē Latvijā varēs tikai tad, ja persona Latvijas teritoriju šķērsos tranzītā. Latvijas teritoriju tranzītā atļauts šķērsot vienu reizi, un tas jāizdara 24 stundu laikā. Pirms iebraukšanas Latvijā personai, izmantojot Ceļu satiksmes drošības direkcijas nodrošinātos e-pakalpojumus, būs jāsniedz informācija par transportlīdzekli un tā vadītāju.

Tāpat par Latvijā nereģistrēta Krievijas transportlīdzekļa neatļautu izmantošanu ceļu satiksmē varēs piemērot naudas sodu no 500 eiro līdz 2000 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!