Foto: Shutterstock

Latvija gatavojas sākt konfiscēt Krievijas un Baltkrievijas numurzīmju automašīnas. Kamēr lēmums vēl nav stājies spēkā, pa mūsu valsti braukājošiem Krievijas un Baltkrievijas iedzīvotājiem ir divi varianti – izvest automašīnu atpakaļ (un, piemēram, pārdot) vai reģistrēt Latvijā.

Par to, kā šobrīd izskatās Krievijas un Baltkrievijas automašīnu "legalizācijas" process Latvijā, portālam "Delfi" pastāstīja Valsts ieņēmumu dienestā (VID) un Ceļu satiksmes drošības direkcijā (CSDD).

Valsts robežsardzes pārstāve Dana Kokareviča iepriekš intervijā "LV Portāls" paziņoja, ka īpaši daudz Krievijas Federācijā reģistrēto automašīnu Latvijā parādījušās pēc pilna apmēra kara sākuma Ukrainā 2022. gada 24. februārī. Tomēr precīzu datu par to, cik šādu automašīnu šobrīd atrodas Latvijā, nav. Tagad autoīpašniekiem spēkrats vai nu jāatgriež Krievijā vai Baltkrievijā, vai arī tas "jālegalizē" Latvijā. Šķēršļu automašīnu ar Krievijas vai Baltkrievijas numuriem atmuitošanai nav, uzsvēra VID galvenā speciāliste sabiedrisko attiecību jautājumos Evita Teice-Mamaja.

Reģistrācija Latvijā – būs dārgi

Automašīnas pārreģistrācija Latvijā neizmaksās lēti: nodokļiem un nodevām varētu aiziet aptuveni

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!